Trods udskiftninger udgør norske mestre enorm trussel

29/09 - 2023

Én, to, tre gange har Vipers Kristiansand vundet EHF Champions League i træk. At kalde lørdagens modstander for et af verdens bedste vil ikke være en underdrivelse. Og selvom Team Esbjerg tidligere har lavet gode resultater mod nordmændene, så står de stadig som et af de hold, som leverer, når alt spidser til.

Det er ikke i denne kamp, at der bliver delt medaljer ud, men en sejr vil betyde, at vinderen kan kigge mere efter top to, mens taberen bliver hægtet mere af. De to modstandere ligger nemlig side om side i stillingen på tredje- og fjerdepladsen, og derfor er der noget på spil for begge klubber.

Samtidig har Vipers Kristiansand haft en uovertruffen evne til at bygge et stærkt hold op år efter år. Efter deres første Champions League triumf tog Henny Reistad til Team Esbjerg, Nora Mørk gjorde det samme efter den anden, og i sommer tog en tredje af deres profiler, Marketa Jerabkova, også til dansk håndbold.

Alligevel rummer mandskabet markante stjerner. Jamina Roberts, Katrine Lunde, Jana Knedlikova, Anna Vyakhireva. Og det er blot et udpluk.

– Det bliver en svær kamp. Det er et af de bedste hold i verden, da de har vundet turneringen de sidste tre år, og så skal vi spille på deres hjemmebane. Der er bare mange ting, vi skal holde øje med og så mange dygtige individualister, at vi skal spille op til vores allerbedste, for at kunne vinde. Ikast viste, hvad der skulle til, så det kan godt lade sig gøre, siger cheftræner Jesper Jensen.

Seneste møde mellem de to mandskaber ligger en del tid tilbage. I gruppespillet i 2020/21 blev det til to kampe, og her endte begge uden en vinder. Og året forinden mødte de også hinanden med to danske sejre til følge.

Udskiftningerne hos Vipers kommer ikke kun på spillerfronten. Ole Gjekstad, der var træner i alle tre Champions League-triumfer, er også taget til den danske liga. Slovakken Tomas Hlavaty har taget over, og selvom nordmændene mistede en stor profil, lægger Jesper Jensen ikke meget i ændringen.

– Jeg tror ikke, det er så voldsomt, som flere måske vil gøre det til. Vi skal holde os på egen banehalvdel og se, hvad vi kan gøre for at vinde, siger cheftræneren.

Holdet er hvert fald klar. Henny Reistad sad over i opgøret mod Horsens Håndbold Elite, og hendes tilstand tjekkes op til kampen. Resten af holdet var i kamp i onsdags, og de er fit til at gå efter en vigtig sejr i Norge.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League Women, gruppespillet 4. runde mod Vipers Kristiansand lørdag den 30. september kl. 18.00 i Aquarama Kristiansand:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad