Farlige dansk-franske forbindelser

22/09 - 2023

Med en sejr og et nederlag efter to kampe gælder det for Team Esbjerg at komme tilbage på vindersporet igen, hvis det ikke skal se dystert ud for holdets chancer om at komme i top to i EHF Champions League Womens gruppespil. Men en modstander af den fineste kaliber skal overvindes denne weekend, hvis det skal ske: Metz Handball.

Det franske mandskab er efterhånden godt kendt af Team Esbjerg. I fjor mødte de hinanden i gruppespillet, hvor det blev til to hjemmesejre, og året forinden var det i bronzekampen i Final4, hvor det blev til fransk jubel.

Dette skal undgås lørdag, men opgaven bliver svær. Metz har gennem årene etableret sig som et af topholdene i europæiske håndbold, og derfor forudser cheftræner Jesper Jensen også en kamp med højt niveau.

– Det bliver en kamp med voldsom intensitet, hvor vi skal lykkes med at spille rigtig godt, hvis vi skal vinde. Metz er et fantastisk hold med et højt bundniveau. Måske det hold med det højeste. De vinder mange kampe, hvor det bliver svært for dem, men så finder de noget frem. Så der er en årsag til, at de har været blandt top to i gruppespillet de seneste par år, siger Jesper Jensen.

Cheftræneren har lagt mærke til, at det blev til et nederlag for Metz i deres seneste kamp på hjemmebane til Ikast, men her var tale om en sjælden og nærmest uhørt kamp fra deres side.

Derfor forventer Team Esbjerg også, at franskmændene kommer til Danmark med mere ild i øjnene. Krydret med en taktisk dygtig cheftræner – og tre danske spillere i Louise Burgaard, Kristina Jørgensen og Anne Mette Hansen – kommer Metz til at være en kæmpe udfordring.

– Vi skal virkelig tænke os om i denne kamp. De er taktisk godt indstillet til kampene. Deres træner, Emmanuel Mayonnade, gør det rigtig godt, og de ved præcist, hvad de vil, og de har et fuldstændig fasttømret koncept, hvor de hver især individuelt kan udfolde sig. Og så har de også en dansk landsholdsbagkæde, som vi er relativt godt forberedt på, siger cheftræneren.

Med de seneste ugers travlhed på lazarettet ved at være fortid, kan holdet begynde at se mere fremad, om end døren dertil endnu ikke er helt lukket. Af den grund kan det have betydning, at det er Blue Water Dokken, som danner rammen for opgøret. Den har det med at bære holdet frem.

– Forhåbentlig kan vi få Dokken til at koge igen og skabe en europæisk dag, som bliver mindeværdig. Vi har slået dem på hjemmebane før, og så skal vi se, om vi ikke kan ramme det niveau igen, siger Jesper Jensen.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League Women, gruppespillet 3. runde mod Metz Handball lørdag den 23. september kl. 18.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad