To point er vigtigst – spillet bliver sekundært

19/09 - 2023

Med de mange skader har Team Esbjerg måtte sadle lidt om. Målet om at udviklet spillet er sat på standby for en stund, da en sejr har større betydning. Hvordan de så kommer, er i øjeblikket lidt uden betydning. Onsdag aften skal holdet så gå efter de to point på udebane mod SønderjyskE, og den opgave kan blive vanskelig.

De to hold mødte også hinanden i fjor tidligt på sæsonen, og omstændighederne minder meget om hinanden. Team Esbjerg kom fra et nederlag til Ajax grundet skader, og med kun tre bagspillere til rådighed var det begrænset med muligheder for udskiftninger.

Esbjergenserne løb med sejren dengang, men det var en smal en af slagsen. Og SønderjyskE kommer med en tro på, at de står endnu bedre i år, end de gjorde sidste år. Især på hjemmebanen, mener cheftræner Jesper Jensen.

– I denne sæson har det været enten eller for dem. De har haft gode kampe, eller også har de skuffet lidt. De har dog vist en tendens til at præstere på hjemmebane, og der vi skal ned, så det bliver en udfordring for os, siger Jesper Jensen.

Onsdagens modstander spiller med en gejst, som Team Esbjerg skal matche. Hvis ikke, kan det gå hen at blive en svær omgang, også med skaderne in mente.

– Det gælder for os om at spille med en fasthed og at gøre det, som vi er gode til. De vil komme med en stor intensitet, og hvis vi ligger for lavt efter en lang rejse fra Slovenien i weekenden, så får vi problemer. Men hvis vi kan spille med en fasthed i vores spil, så bør vi kunne vinde, og det er vores altoverskyggende mål for kampen, siger cheftræneren.

På skadesfronten lysner det dog langsomt op. Cheftræner melder om, at de fleste er klar til kamp. Det er dog kun Henny Reistad, som skal testes op til opgøret.

Derfor har holdet også mest haft for øje at vinde kampene og lægge det gode spil lidt til side. Der skal knofedt og hårdt slid til, og når alle er klar igen, kan holdet begynde at kigge mere langsigtet.

– På en måde bliver spillet lidt sekundært. Især når vi lige har tabt til Krim, så gælder det for os om at komme tilbage på sporet igen. Og når der sidder flere spillere ude, så må rytmen komme på et senere tidspunkt. Og den har vi allerede haft i denne sæson med fuldt hold, siger Jesper Jensen.

Mette Tranborg er ude, mens Henny vil blive testet op til kampen. De sidste detaljer omkring Luciana Resende Rebelo er kommet på plads, og derfor rejser hun sandsynligvis med til Aabenraa.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen grundspil runde 4 mod SønderjyskE onsdag den 20. september kl. 18.30 i Arena Aabenraa:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad