Portugisisk stortalent vil udvikle sig i Team Esbjerg

16/09 - 2023

Team Esbjerg har indgået en fireårig aftale med et af Europas største backtalenter, Luciana Resende Rebelo, der landede i Billund torsdag aften og mødte sine nye medspillere fredag, mens truppen forbereder sig på afrejsen til EHF Champions League-kampen mod Krim Ljubljana.

Så sent som i juli gjorde Luciana Rebelo sig bemærket, da hun i semifinalen ved U19-EM i Rumænien scorede 14 mål fra sin højre back-position mod Danmark, der dog endte med at vinde efter forlænget spilletid og kvalificere sig til finalen. Inden den nye sæson skiftede hun fra klubben, hvor hun har fået sin håndboldopvækst, Maiastars, til topklubben CS Madeira.

– Jeg havde ventet at skulle spille den nye sæson for Madeira, men nåede kun at være der en måned, inden jeg fik denne store mulighed i Esbjerg. Jeg har længe haft en drøm om at spille i Danmark, fordi jeg godt kan lide jeres måde at spille håndbold på, og Esbjerg har de bedste spillere og er en god klub. Jeg ved, at det bliver hårdt at flytte væk fra mit hjemland og mine forældres støtte, men jeg vil gøre mit bedste for min klub, siger Luciana Rebelo.

Siden Mette Tranborg inden sæsonen pådrog sig en korsbåndsskade, har Team Esbjerg været i markedet for at hente en spiller af høj kvalitet til bagkæden. Tidspunktet er særdeles vanskeligt, og klubben har bevæget sig ad nye veje ved at hente en blot 18-årig spiller fra en anden håndboldkultur.

– Luciana er et stort talent, ja, et kæmpetalent, men hun er langt væk hjemmefra. Vi skal ud over at gøre alt for at forløse hendes håndboldmæssige potentiale få hende til at føle sig godt tilpas og integrere hende i vores kultur. Vi har mistet en af verdens vigtigste håndboldspillere med en skade, og Luciana minder mere om Mette end vores anden højre back, Nora Mørk. Nu skal vi have gjort hende til et langtidsholdbart projekt, og jeg håber, at hun ved juletid kan begynde at tage over på banen, siger cheftræner Jesper Jensen.

Hans afløser som cheftræner fra sommeren 2024, Tomas Axnér, havde lejlighed til at studere 187 cm høje Luciana Rebelo i flere kampe ved U19-EM, da Portugal og Sverige var i samme pulje. Han har stor tillid til, at Jesper Jensen og assistenttræner Patrick Petersen vil kunne videreudvikle på hendes åbenlyse talent, inden han selv tager over.

– Luciana har som andre unge spillere en del at arbejde med, men det er sjældent at se en venstrehåndsspiller med det potentiale, hun besidder. Trods sin unge alder tror jeg, at hun med sin spilforståelse og sit gode skud fra både luften og gulvet vil kunne hjælpe holdet i nogle kampe i Champions League og den danske liga allerede i denne sæson, siger Tomas Axnér.    

Team Esbjergs bestyrelsesformand, Bjarne Pedersen, betegner Luciana Rebelo som en investering i fremtiden.

– Vi har afsøgt markedet, og normalt skal man hen mod juletid, før det er muligt at hente klassespillere i en igangværende sæson. Med Luciana har vi fået en spiller, der vil indgå i truppen på også den lange bane, og derfor har vi lavet en fireårig aftale med hende, siger Bjarne Pedersen. ”Lucy” lettede onsdag fra hovedstaden Funchal på Madeira i Atlanterhavet nord for De Kanariske Øer og nåede at være et døgn hjemme hos forældrene og sin lillesøster i hjembyen Santa Maria da Feira syd for Porto, inden hun fløj på nye eventyr langt mod nord.  Nu er hun installeret i en studielejlighed i det nybyggede hotel- og boligkompleks, A Place To, ikke langt fra sin nye hjemmebane, Blue Water Dokken, hvor hun ventes at deltage i træningen fra den kommende uge.