Vanskelig opgave venter i Champions League-premiere

09/09 - 2023

På søndag går den sidste af fire turneringer i gang for Team Esbjergs vedkommende. EHF Champions League Women begynder med en svær opgave mod CS Rapid Bucuresti, der i fjor også var en af modstanderne i gruppespillet.

Dengang endte det med to hjemmesejre i de to indbyrdes opgør, og hjemmebanen står til at blive afgørende igen i dette opgør.

For i en sæsonstart, hvor alt ikke helt kører i femte gear for nogle hold, er det de små fordele, der kan gå hen at få betydning for kampenes udfald. Da det også blev til to hjemmesejre i de to holds tidligere opgør, er det ikke utænkeligt, at det vil ske igen.

Champions League er altid en udfordring i sig selv, og det skal spillerne hurtigt vænne sig til. Ellers vil det gå galt.

– Det mest afgørende bliver, hvilket hold der hurtigst kan indstille sig på at spille Champions League igen. Sidste år spillede vi mod Györ i første kamp i et brag af et opgør, som vi tabte, og så mødte vi Rapid Bucuresti nogle uger senere på udebane, hvor vi dummede os i 10 minutter og tabte. Så kynismen er vigtig, for man får ikke så mange chancer for at vinde, som i den hjemlige liga, siger Jesper Jensen.

Rumænernes trup består af flere landsholdsspillere fra flere forskellige lande. Denne sommer har de også fået dansk tilgang i form af Kim Rasmussen, som ny cheftræner, og Mathilde Neesgaard, der er kommet til fra Aarhus United.

Men de spanske og franske profiler på holdet er med til at skabe et mandskab, der har en masse individuelle kvaliteter, som kan skabe noget på egen hånd. Og det skal Team Esbjerg være opmærksomme på.

– De er meget spanskinspireret, og de har mange forskellige kvaliteter og landsholdsspillere fra flere steder i verden, Frankrig, Spanien, Angola. Det er et fint hold med meget individuel kvalitet, siger cheftræneren.

En sejr i sæsonpremieren vil lune gevaldigt for Team Esbjerg af flere grunde. Men mest fordi det vil være en sejr på en direkte konkurrent om toppladserne i gruppespillet.

– Kan vi starte med en sejr, vil det være megafedt, for Rapid kommer vi til at kæmpe med i toppen af gruppespillet. Kan vi vinde over dem er det godt, men taber vi, kommer vi til at hænge efter i resten af turneringen, siger Jesper Jensen.

Mette Tranborg er eneste spiller, der er ude af opgøret.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League Women, gruppespillet 1. runde mod CS Rapid Bucuresti søndag den 10. september kl. 16.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk og Henny Reistad