Blomstrende Breistøl rejser videre i sommeren 2024

13/06 - 2023

Kristine Breistøl forlader Team Esbjerg efter udløbet af sin kontrakt 30. juni 2024. Den 29-årige, norske storskytte med også store defensive kvaliteter skifter på en toårig kontrakt til den ungarske storklub, Györ ETO KC, når den kommende sæson er udløbet.

– Det har været en vanskelig beslutning. Jeg har været længe i Team Esbjerg, der er en speciel klub, hvor jeg stadig er meget glad for at være. Men det føles som det rigtige tidspunkt at komme videre, både som spiller og som menneske. Jeg har ambitioner om at spille i forskellige ligaer og opleve så meget som muligt. Györ har spillet i europæiske turneringer i mange år, og det bliver et godt sted at udfordre mig selv efter alle årene i Esbjerg, siger Kristine Breistøl.

Cheftræner Jesper Jensen betegner Kristine Breistøls udvikling i Team Esbjerg, siden hun kom fra Larvik HK i sommeren 2018, som en kæmpesucceshistorie for alle parter. Hun ankom med fysiske problemer, svage knæ og tvivlen om, hvorvidt hun overhovedet var i stand til at spille håndbold på eliteniveau.

– Hun kom som en skrøbelig blomst og står nu som en fire meter høj solsikke og stråler, fysisk, mentalt og spillemæssigt. Da ”Brei” kom, fik vi lavet en plan, hvor det vigtigste var, at hun var i stand til at træne hver gang. Hun er med årene blevet dygtig til at kende sig selv og sidde over, hvis hun har behov for ekstra styrketræning i stedet. I spillet på banen har hendes udvikling været ret vild, angrebsmæssigt efter min vurdering fra top 50 til top fire i verden, og mange glemmer, at hun også er en forsvarsspiller af international klasse. Vi kommer til at sende en topatlet af sted næste sommer, siger Jesper Jensen.

Han kan underbygge sin fortælling om Kristine Breistøls hurtige fysiske genrejsning i Team Esbjerg med, at hun på fem sæsoner har spillet hele 254 kampe for klubben og har scoret 948 mål. Og der er mange flere af begge kategorier i vente i den nye sæson.

– Jeg glæder mig til en sæson til i Team Esbjerg. Vi skal fortsætte med at udvikle os som hold og blive lidt bedre. Og så skal vi tilbage til Final4 i Champions League og vinde medaljer, siger Kristine Breistøl.

Den 193 cm høje distanceskytte har også ambitioner på det norske landshold, som hun hidtil har vundet to EM-guldmedaljer og VM-guld med. Det er indtil nu blevet til 59 landskampe og 77 mål. På klubplan vandt hun fem norske mesterskaber med Larvik og deltog i to Champions League-finaler, inden hun drog mod Danmark og vandt foreløbig tre DM-titler med Team Esbjerg og to deltagelser i EHF Champions League Final4. Derudover er det blevet til en række pokaltitler i begge lande.