Lærdomme fra seneste tur til Budapest skal sende Team Esbjerg videre

01/06 - 2023

I fjor lykkedes det Team Esbjerg at spille sig til Final4 i EHF Champions League Women som det første danske hold i otte år. Det endte desværre med to nederlag i semifinalen og i bronzekampen, men lærdommene fra turen var mange, og derfor kommer holdet ned til årets finalestævne med en større tro og viden om, hvad der kommer til at ske.

For det er ikke kun kampene, som er store til Final4 i Budapest. Alt udenom har også bare fået et nøk op. Medieopbuddet, fansene, hallen. Klubben kender nu til hele opbuddet omkring stævnet, og det kan ofte ubevidst være med til at fjerne fokus fra det, turen handler om: At vinde Champions League.

– Forventningerne er, at vi skal præstere, og hvis vi kan gøre det på et højt niveau, så har vi også en fornuftig chance for at vinde semifinalen, og derfra må vi så se, hvad der sker. Men det handler også om at komme ned i alt det her hurlumhej med det store show og den store hal, og stadigvæk kunne præstere, og det gælder det om at gøre i de to gange 30 minutter til at begynde med, siger cheftræner Jesper Jensen.

Og holdet, som skal præstere i den ungarske hovedstad, står også mere skarpt, end holdet gjorde sidste år. Hen over sæsonen er det lykkedes at dosere kræfterne til det tidspunkt af sæsonen, hvor det hele skal afgøres.

– De Team Esbjerg-hold, der repræsenterer klubben i år og sidste år, kan ikke sammenlignes. Rent sportsligt er der ingen forskel, men vi er bare et helt andet sted rent fysisk og mentalt end sidste år, hvor vores batterier var fuldstændig afladet. Nu ved jeg godt, at vi kommer fra en kamp i tirsdags, som var hård, men vi fik også en sejr ud af det, og det giver noget positivt. Jeg tror, at vi er tæt på 100 procent, når vi starter semifinalen, siger Jesper Jensen.

Første kamp er mod FTC-Rail Cargo Hungaria, der endte med at slå Metz Handball ud ved at vinde på udebane med syv mål. En næsten sensationel præstation, der sendte dem til deres første Final4-stævne i klubbens historie.

Sejren over de franske mestre fortæller, at det er et mandskab, der er blandt toppen. Gennem de seneste år har de længe stået i skyggen af Györ, men forskellen på de to er blevet mindre. Det kan blandt andet ses i, at det var FTC, der vandt den ungarske pokalturnering. Og da de hører hjemme i Budapest, kommer der til at blive en massive opbakning fra de tusinder af inkarnerede fans.

Men holdet mangler måske lidt rutine, og det kan blive afgørende.

– Vores erfaringsbase er nok lidt større. Jeg synes ikke, at deres spillere har vundet med landshold eller klubhold, selvom de har stået på den store scene før. Og det er nok der, at vi skal finde vores lille fordel, for jeg synes vi har noget erfaring, som vi kan trække på, siger Jesper Jensen.

Kathrine Heindahl sad over i anden halvleg mod Odense, da hun fik problemer med låret, og sundhedsstaben holder øje med, hvordan det heler. Ellers er resten klar til at jagte endnu en finale.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League Women Final 4, semifinale mod FTC-Rail Cargo Hungaria lørdag den 3. maj kl. 18.00 i MVM Dome, Budapest:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling.
Venstre fløj: Sanna Solberg og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.