Lettelsens suk var esbjergensisk

30/05 - 2023

Det holdt hårdt. Måske også lidt for hårdt. Det var Team Esbjergs kamp at tabe denne aften på Fyn, hvor de spillede første finalekamp på udebane mod Odense Håndbold i Kvindeligaen. Føringen på fem mål ved pausen kunne have været større, men heldigvis var der ikke behov for, at den var. Og det endte med at blive en lettelse for udeholdet, der tog en sejr på et mål. Og her er hovedordet sejr.

Team Esbjerg havde gennem det meste af kampen teten. I indledningen var det gæsterne, der kom til at sidde på kampen. Først da de fik et skabt et hul på tre mål, som Odense dog fik udlignet til ved 7-7, men herefter kom en stime på seks mål, der kunne have været med til at punktere opgøret. Føringen kunne også have været på seks mål ved pausen, men Anne Tolstrup Petersens presset afslutning ramte stolpen i de sidste sekunder.

Efter pausen lykkedes det Team Esbjerg at holde værterne væk i de første 15 minutter, men langsomt åd de sig ind. Forsvarsmæssigt var der udfordringer, idet Kathrine Heindahl måtte udgå med en mindre skade. Samtidig benyttede Odense sig også af syv mod seks, og det fik de stor succes med.

Offensivt var der også udfordringer. Båret frem af hjemmebanen fik det fynske forsvar styr på de vestjyske kombinationer, og samtidig blev det også til flere redninger på vitale tidspunkter.

Med to minutter igen havde Team Esbjerg en føring på 24-26, og en redning fra Anna Kristensen så ud til at kunne blive afgørende. Men et blokeret skud førte til en fynsk kontra og endnu en reducering.

Nu gjaldt det om at trække tiden så langt som muligt og komme til at en god afslutning. Den sidste timeout blev taget med 21 sekunder igen, og et angreb blev sat op. Det omsatte Henny Reistad til sit ottende mål og en sejr. Dermed havde det ingen betydning, at værterne fik scoret med et sekund igen.

– Vi er glade men også lidt lettet. Når vi nu var foran med fem i pausen, så skal vi ikke herfra med et pointtab, og det endte vi heldigvis heller ikke med at gøre. Så jeg tror, at vi bare skal trække lidt på smilebåndet, ånde lettet ud og sige, at det var en sejr og så ellers gøre klar til Final4, sagde cheftræner Jesper Jensen efter kampen, der pegede på, at det var koncentrationssvigt, der gjorde, at kampen endte med at blive spændende.

– Vi var lidt ukoncentrerede i midten af anden halvleg, hvor vi havde muligheden for at lukke kampen, og det var med til, at det blev en anden kamp. Vi brændte et straffekast og et par frie inde over, så blev det lige pludselig kun plus to i stedet for plus fem, og så endte det med at blive nerver. Men alt i alt er det bare flot at komme fra Odense med en sejr i første finalekamp og syntes, at selvom vi ikke ramte til perfektion, så fik vi stadig en sejr med herfra.

Og sejren er det vigtigste. Ikke målforskellen. Da der spilles først til tre point, kan en sejr og en uafgjort være nok til at guldet og pokalen igen kommer hjem til Esbjerg. Men den kamp spilles først den 8. juni i Blue Water Dokken.

Inden venter et af sæsonens største øjeblikke. MVM Dome i Budapest danner rammen om årets Final4 i EHF Champions League. Truppen tager afsted torsdag, og lørdag skal semifinalen spilles mod FTC fra Ungarn. Dermed blev det en lille udebane, som Team Esbjerg skal i, men holdet tager derned med en sejr i bagagen og en drøm om to mere.

Kampen i tal:

Odense Håndbold – Team Esbjerg 26-27 (11-16)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 8, Kristine Breistøl 5, Vilde Mortensen Ingstad 4, Nora Mørk 3, Mette Tranborg 3, Kathrine Heindahl 1, Marit Røsberg Jacobsen 1, Sanna Solberg 1, Julie Bøe Jacobsen 1.

Topscorer Odense Håndbold: Maren Aardahl 6.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Odense Håndbold: 2

2370 tilskuere i Sydbank Arena.