Team Esbjerg finaleklar efter stærk defensiv

23/05 - 2023

Med en 12-målssejr spillede Team Esbjerg sig i finalen, da de tirsdag aften vandt returopgøret over Nykøbing F. Håndbold. Hjemmeholdet kæmpede med at komme gennem en stærk esbjergensisk defensiv, og i de sidste 10 minutter trak gæsterne fra og kunne juble over anden finaledeltagelse i træk i Kvindeligaen.

Selvom forsvaret havde godt styr på værterne i kampens indledning, så var der anderledes lidt problemer i angrebet. Noget spænding skulle ud af kroppen, og holdet skulle spille sig varme, inden angrebet fik løst problemerne. Men derefter gik det også hurtigt.

– Vores angreb sad ikke lige i skabet, men forsvaret dækkede op med en god fysisk. Vi var derfor også trygge ved, at hvis vi fortsatte med at dække sådan op, så skulle målene nok komme, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Målene kom på stribe, og det fik Nykøbing F. Håndbold til at gå op i en mandsopdækning af Henny Reistad igen. Det første angreb fik hjemmeholdet bonus, men herefter fandt Team Esbjerg spillet frem. Og det var både offensivt og defensivt.

Hjemmeholdet begyndte at få store problemer med at komme i gennem forsvaret, og når de gjorde, stor Anna Kristensen i vejen. Udeholdet havde omvendt ingen problemer med at komme gennem værternes forsvar, og derfor blev det også til en periode på 11 minutter, hvor Team Esbjerg vandt 0-7. Nykøbing hentede lidt igen inden pausen, hvor føringen var på fem mål.

I anden halvleg kom Nykøbing ud med stor intensitet, hvor det lykkedes dem at skabe lidt mere kaos. Men igen efter lidt tilvænning fandt Team Esbjerg igen teten, og de fik langsomt udbygget føringen til 15-23.

Herefter fik udeholdet to udvisninger i træk, og det åbnede døren lidt på klem for falstringerne, der hentede lidt, men det var ikke nok. For igen fandt Team Esbjerg et fantastisk forsvarspil frem, samtidig med at Amalie Milling lukkede af. Og det fik den sidste luft ud af den gule ballon.

– Vores defensiv og keepere endte med at blive afgørende i dag. De kæmpede med at komme frem til chancerne, og så løb de lidt tør for kræfter til sidst, sagde en glad Jesper Jensen efter finalen kom i hus.

– Vi er glade, og det er fedt, at vi gør det i første hug. Det vigtigste er dog, at vi fik pladsen i finalen. Og det var i kamp to eller tre er ligegyldigt, men jo før desto bedre, siger han.

Hvem modstanderen i finalen bliver, vides ikke endnu. Men uanset hvem modstanderen bliver, skal første kamp spilles på tirsdag den 30. maj. Se mere her.

Kampen i tal:

Nykøbing F. Håndbold – Team Esbjerg 19-31 (11-16)

Målscorere Team Esbjerg: Nora Mørk 6, Henny Reistad 6, Mette Tranborg 4, Marit Røsberg Jacobsen 4, Sanna Solberg 4, Vilde Mortensen Ingstad 3, Beyza Türkoglu 2, Kaja Kamp 1, Michala Møller 1,

Topscorer Nykøbing F. Håndbold: Elma Halilcevic 5.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 5

Nykøbing F. Håndbold: 1

I Spar Nord Arena