Sejr i første kamp tog noget af presset inden returopgøret

22/05 - 2023

Med en sejr på hjemmebanen i Blue Water Dokken står Team Esbjerg med gode kort på hånden, inden returopgøret mod Nykøbing F. Håndbold. Esbjergenserne kan nøjes med uafgjort for at komme i finalen i Kvindeligaen for andet år i træk.

Holdet tager afsted med en god portion selvtillid. Den lange sejrsstime har naturligvis en stor betydning for dette, men da der er tale om en et returopgør, så fylder sejren fra den første kamp også.

Selvbevidstheden er nemlig, at holdet går efter at komme i finalen, og hvis det havde endt i andet end en sejrsrus i lørdags, havde presset på holdet været meget større, end det er nu, fortæller cheftræner Jesper Jensen.

– Det har taget lidt af presset. Der var store forhåbninger og drømme om at vinde, men så skal man også vinde, og det syntes jeg, vi håndterede fornuftigt. Samtidig giver det os også muligheden for at komme i finalen med en sejr i denne kamp, siger Jesper Jensen.

Knald eller fald-formatet i semifinalerne gør, at tilgangen til kampene bliver lidt anderledes end ligakampene. Med få dage mellem kampene mod samme modstander handler det ofte om, hvilket hold der hurtigst kan tilpasse og omstille sig til de taktiske tiltag, som modstanderen laver.

Nykøbing F. Håndbold benyttede sig af flere taktisk kneb i første opgør. Blandt andet spillede de ofte syv mod seks i angrebet og lavede en mandsopdækning af Henny Reistad gennem det meste af kampen. Det sidste har Team Esbjerg prøvet flere gange gennem denne sæson, men det får stadig holdet til at lede efter nye tiltag, som vil kunne sætte nordmanden i spil.

– Vi er meget rolige omkring det, men vi vil stadig bruge tid på at finde på noget. Det er dog noget vi godt kan håndtere, slår cheftræneren fast.

Spar Nord Arena har tidligere dannet rammen om esbjergensisk pointtab i denne sæson. Falstringernes hjemmebane kommer til at lægge et enormt pres på udeholdet, og det bliver en anden ting, som Team Esbjerg skal håndtere.

– Der bliver lagt et stort tryk fra lægterne. Der kommer til at være en masse støj og larm og nærmest en kaotisk stemning, og det er Nykøbing gode til at suge til sig, så det giver dem energi, siger Jesper Jensen.

Cheftræneren meddeler til sidst, at alle er klar. Kaja Kamp havde hold i nakken i søndags, og derfor sad hun over, men hun står til at komme tilbage i returkampen.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen semifinale kamp 2 tirsdag den 23. maj kl. 18.30 i Spar Nord Arena:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg