Sejr over Ikast Håndbold vil styrke fundamentet endnu mere inden semifinalerne

15/05 - 2023

Team Esbjerg er sikker på at ende på førstepladsen til slutspilspulje 2 i Kvindeligaen, selvom der stadig venter ét opgør. Det er mod Ikast Håndbold, der også er sikker på at få andenpladsen i puljen, og derfor har de to hold ikke meget at spille for.

Men semifinalerne begynder allerede i den kommende weekend, og derfor skal holdet holde fast i den stime, som det er inde i. 19 sejre lyder den indtil videre på, og den er værd at kæmpe for. Derfor kommer Team Esbjerg heller ikke til at holde igen, selvom kampprogrammet er hårdt i øjeblikket.

– Rytmen er på spil, og det er mere eller mindre det. Vi har en af sæsonens vigtigste kampe på lørdag igen, så vi går efter at få et godt udgangspunkt inden det opgør. Vi har været inde i en lang række af sejre, og den skal vi holde fast i, siger cheftræner Jesper Jensen og fortsætter:

– Stimen er rigtig god, og det er den også, fordi truppen har spillet godt. Vi har ikke haft mange store snakke efter kampene, og det er kun finjusteringer hele tiden, hvor vi kan kigge på de helt små detaljer.

Gennem sæsonen har holdet hele tiden bygget på til at nå topformen på det rigtige tidspunkt. Dette tidspunkt er nu, og langsomt har truppen fundet et spil frem, der har skaffet dem 19 sejre i træk.

Hver sejr har været med til at styrke holdets selvtillid og tro på tingene. De har fungeret som sten i fundamentet, der med tiden bare er blevet stærkere og stærkere. Et nederlag kan skabe revner, og det vil Team Esbjerg gerne undgå.

– En sejr vil betyde, at vi kan lægge mere til vores fundament. I den seneste tid har vi lagt mange grundsten ned, og en sejr vil betyde endnu en. Det er ikke en af de store, men det er stadig en sten, som vi gerne vil bruge, siger Jesper Jensen.

Derfor kommer holdet til at fortsætte i samme dur. Hvorfor også ændre noget, der har virket 19 gange i træk indtil videre?

– Spillemæssigt kommer vi ikke til at opfinde den dybe tallerken. Vi er der, hvor vi gerne vil være, og vi skal finpudse nogle småting. Og så skal vi sørge for, at dem, der har haft en pause, kommer i kampmode igen til lørdag, siger Jesper Jensen.

Alle er klar til kampen. Også Michala Møller, der i fredags fik 40 minutters spilletid i Santander Cup.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen slutspilspulje 2 mod Ikast Håndbold onsdag den 17. maj kl. 19.30 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg