Team Esbjerg tager til Rumænien med fire mål i bagagen

30/04 - 2023

Opgøret mellem Team Esbjerg og CSM Bucuresti blev lige præcis så intenst, som alle forventede. Det var dog danskerne, der fik skabt et forspring inden returopgøret, og spørgsmålet ligger i, som en sejr på 32-28 er nok til at gå videre i EHF Champions League Women.

Kampen i gennem sad Team Esbjerg egentlig på det meste. Udover de første seks-syv minutter var det hjemmeholdet, der havde teten, mens det var gæsterne fra Rumænien, der jagtede.

Første halvleg forblev meget jævnbyrdig, men hen mod slutningen fik værterne skabt et forspring, der kunne gå hen at blive afgørende. Sanna Solberg sat sidste scoring ind til 17-13, og fornemmelsen blandt størstedelen af de næste 3000 tilskuere var god.

Team Esbjerg holdt kadencen efter pausen, hvor Nora Mørk satte de to første mål ind, og føringen var pludselig på seks mål. Lidt senere legede værterne også med en syvmålsføring, men så ramte holdet en svag periode.

Rumænernes målvogter tog fra, og angrebsspillet begyndte at se febrilsk ud. Enhåndsudrækning, som gæsterne tog mod. Ført an af Cristina Neagu og Emilie Hegh Arntzen bombede gæsterne sig ind i kampen igen, mens Team Esbjerg ledte efter løsninger.

Da Anne Tolstrup Petersen gjorde det til 28-23, løsnede angreb mere op, og med et par forsvarsstop i den anden ende lykkedes det hjemmeholdet at holde CSM Bucuresti væk på en lille håndfuld mål.

Mod slutningen af opgøret lå forspringet og vekslede mellem tre og fire mål, og gæsterne havde muligheden for at gøre det til minus to for dem, men en tekniske fejl gav lige pludselig team Esbjerg chancen for at tage fire mål med.

Angrebet var dog usammenhængende, og der skulle en god aflevering fra Anne Tolstrup Petersen til en årvågen Kathrine Heindahl til, før Blue Water Dokken kunne juble, som tiden løb ud.

– Jeg er fuldt tilfreds med indsatsen og den power, som vi lagde i kampen. CSM Bucuresti er bare et svært hold at spille mod, og de kommer med ufattelig meget fysik og individuelt kvalitet. Vi havde plus syv på et tidspunkt, men alt i alt er plus fire et resultat, som vi skal være glad for, sagde Jesper Jensen efter kampen, der dog ikke ladede sig gå på, at føringen var på syv halvvejes inde i anden halvleg.

– Man ser ikke de der store resultater, hvor man bare maser det andet hold over med syv mål. Når så muligheden var der, så kan man godt ærgre sig over det, men det er sjældent at man vinder med det maksimale, som scoren hen ad kampen var på, mindede Jesper Jensen holdet om.

På søndag skal returkampen spilles i Bukarest. Om fire mål er nok må tiden vise, men Team Esbjerg tager derned velvidende, at de tidligere har spillet uafgjort og vundet i den rumænske heksekedel. Faktisk så sent som i fjor.

Inden skal holdet dog først til København. Slutspillet skal ind i den fjerde runde, og selvom Team Esbjerg allerede er sikker på semifinalen, så går holdet stadig benhårdt efter førstepladsen i puljen. Derfor skal der også to point med hjem i bussen. Kampen går i gang klokken 19.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – CSM Bucuresti 32-28 (17-13)

Målscorere Team Esbjerg: Nora Mørk 8, Vilde Mortensen Ingstad 6, Henny Reistad 5, Anne Tolstrup Petersen 4, Sanna Solberg 3, Kaja Kamp 2, Kristine Breistøl 2, Kathrine Heindahl 1, Mette Tranborg 1.

Topscorer CSM Bucuresti: Emilie Hegh Arntzen 10.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

CSM Bucuresti: 4

2960 tilskuere i Blue Water Dokken.