Team Esbjerg jagter to ting i topkampen mod Ikast Håndbold

24/04 - 2023

Sæsonen er for alvor ved at spidse til. For ikke nok med at slutspillet i Kvindeligaen går ind i en afgørende fase i en kamp, hvor topholdene – Team Esbjerg og Ikast Håndbold – skal mødes i en direkte duel om førstepladsen, så har esbjergenserne senere denne uge også en kvartfinale mod CSM Bucuresti.

Mødet med Ikast Håndbold tirsdag aften kommer med en stor gulerod for Team Esbjerg, hvis de tager sejren. Den åbenlyse ligger i, at semifinalen rent matematisk vil være i hus, men samtidig vil holdet også stå styrket til at få førstepladsen, og det vil være godt, med endnu en topkamp ventende få dage senere.

Tirsdagens duellanter har tidligere haft drabelige kampe. Seneste møde i Ikast var én af dem. Her endte det med en smal sejr til hjemmeholdet, og det var på trods af, at Team Esbjerg gennem hele kampen viste stærke offensive takter. Problemet lå i, at det eneste punkt, hvor holdet kom til kort, var i afslutningerne, hvor der blev brændt for meget. Det opgør var dog så specielt, at cheftræneren ikke tror på en gentagelse.

– Udover at vi tabte, så havde jeg stadig en god fornemmelse af det opgør. Vi brændte bare for meget. Vi spillede godt og vandt vores dueller. Men Ikast er et hold, der har samme mål som os, som er at slutte øverst i puljen. Vi har tætte kampe mod hinanden, og de vil også sætte alle sejl ind på at vinde. Det skal de også, for ellers får de problemer med at nå førstepladsen, siger Jesper Jensen, der samtidigt gør det klart, hvad der skal til for at få en sejr:

– Kampen må vise, hvad der skal til. Vi må komme med det, vi har. De har ikke mange nederlag på hjemmebane i denne sæson, så det kræver dygtighed og en god indsats for at få de to point med hjem.

Flosklen ”en kamp ad gangen” gør sig gældende i øjeblikket for Team Esbjerg, men stadig vil mange alligevel kigge lidt hen imod søndagens kamp mod CSM Bucuresti. Derfor er det ekstra vigtigt, at holdet tager til kampene i den hjemlige turnering med en ro. Og det vil en sejr over Ikast give.

– Lige nu har vi en god følelse om semifinalen, men en sejr vil betyde, at den rent matematisk er sikret. Så er vores næste mål at blive etter, og der vil to point betyde noget for begge dele. En sejr over Ikast vil også give os et spillemæssigt rygstød inden kvartfinalen i Champions League, siger cheftræneren.

Michala Møller er stadig ikke med, og hun fortsætter med sin genoptræning. Marit Røsberg Jacobsen sad også over i seneste kamp mod København Håndbold. Sundhedsstaben afventer hendes situation.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen slutspil pulje 2 mod Ikast Håndbold tirsdag den 25. april kl. 19 i IBF Arena:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg