Ingen esbjergensisk festfyrværkeri men mindre kunne også gøre det

21/04 - 2023

De seneste uger har Team Esbjerg forkælet fansene med glimrende spil og store sejre. Fredag aften i anden runde af Kvindeligaens slutspil var spillet ikke helt stede, men det viste sig, at der heller ikke var behov for det, da de tog en sejr på 34-27 over København Håndbold.

For det var som om, at holdet ikke var helt oppe at ringe, og de skulle også lige spille sig varme, inden tegningerne fra de seneste uger begyndte at blive skitseret på halgulvet i Blue Water Dokken.

Gæsterne fra København tog hvert fald en tidlig føring, hvor de gik fra 3-3 til 3-6, hvilket også tvang cheftræner Jesper Jensen til en timeout. Herefter byttede holdene mål, frem til 5-8, hvor hjemmeholdets skitse begyndte at blive fintegnet.

Offensiven kom i gang med fire mål i træk, og den så sig ikke rigtig tilbage i resten af kampe. Anført af en storspillende Kristne Breistøl, der gang på gang testede, som hun havde en god dag for distancen. Og da måltotalen endte på 11, kan hun rolig konstatere, at det havde hun.

Team Esbjerg fik hevet en smal føring i hus til pausen på 16-13, og i anden halvleg kørte holdet videre. Men stadig uden at det sprudlede. Det var der heller ikke behov for.

Holdet leverede stadig en god kamp, og i de seneste måneder har holdet forkælet alle med godt spil og toppræstationer. At man ikke rammer det niveau hver kamp er menneskeligt, men holdet skal stadig anerkendes for, at vinde med syv over et stærkt mandskab. Og op gennem anden halvleg kørte holdet videre. Og selvom flere sad med en følelse af, at holdet havde mere at give af, så kunne de stadig se, at føringen enkelte gange var tæt på at ramme de to cifre.

– Jeg sagde også til spillerne, at man vil altid gerne spille godt, og det syntes jeg ikke, vi gjorde i dag, og det var selvfølgelig også noget af Københavns fortjeneste. Vi manglede nogle procenter i dag, men når man så rammer en dag, hvor det hele ikke lige sidder i skabet, så er det også flot at vinde med syv over et godt hold som København. Hvis man kan tage den indirekte ros, der er i det, så skal vi gøre det og komme videre, sagde Jesper Jensen efter kampen.

Og sådan var det lidt gennem resten af kampen. Holdet gjorde deres arbejde, og det rakte til en sejr på syv, der godt kunne have været større.

– Vi manglede nogle procenter i dag i offensiven og defensiven, og så har vi været total begunstiget af at have to keepere, der har stået mellem 40 og 50 procent i lang tid. I dag var de lidt mere menneskelige, og så lavede København 27 mål. Men hvis vi siger, at de havde lavet fire redninger mere, så havde det været en flot sejr. Men når man tænker på, at vi ikke ramte toppen, så var det en god dag, sagde cheftræneren.

Næste kamp er også i slutspillet. Her skal holdet møde Ikast Håndbold på udebane. En sejr vil med garanti sende Team Esbjerg i semifinalen. Derfor skal de sidste procenter, som manglede fredag aften findes inden tirsdag klokken 19, hvor kampen fløjtes i gang.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – København Håndbold 34-27 (16-13)

Målscorere Team Esbjerg: Kristine Breistøl 11, Anne Tolstrup Petersen 5, Henny Reistad 4, Julie Bøe Jacobsen 3, Vilde Mortensen Ingstad 3, Nora Mørk 2, Mette Tranborg 2, Sanna Solberg 2, Kaja Kamp 1, Kathrine Heindahl 1.

Topscorer København Håndbold: Stine Jørgensen 10.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 0

København Håndbold: 2

2380 tilskuere i Blue Water Dokken.