Team Esbjerg er én kamp fra sæsonens anden titel

01/04 - 2023

I august kunne Team Esbjerg juble over en sejr i Super Cup over Odense Håndbold. Søndag kan holdet vinde den anden titel ud af to mulige i denne sæson, men igen står fynboerne i vejen for guldet og pokalen i Santander Cup. Og denne gang giver de intet væk.

For seneste opgør mellem de to mandskaber endte i en sikker sejr til Team Esbjerg på 30-19, men det var også et Odense-mandskab, der holdt igen med deres etablerede spillere. Med en pokal på spil forventer ingen, at det kommer til at ske igen. Især også fordi de i semifinalen mod Silkeborg-Voel vandt med hele 17 mål.

Det er dog et Team Esbjerg-hold i balance. De viste selv skræmmende styrke i deres semifinalesejr over Nykøbing F. Håndbold, og det får også cheftræner Jesper Jensen til tro på, at dette års finale bliver et brag.

– Det bliver altid spændende mod Odense. Det bliver en masse fysik og masser af intensitet. Det er bare fedt at spille disse kampe, hvor der er så meget på spil. Det er endnu en titelkamp, hvor de to mest formstærke hold, som skal møde hinanden, siger Jesper Jensen om opgøret.

Årets Santander Cup lakker også mod ende, og igen nåede Team Esbjerg målet om at komme i finalen, som var en af sæsonforventningerne. Nu skal medaljen hjem, så det kan blive til den anden af guld i år.

– Vi har et mål om at komme i alle finaler. Vi har vundet Super Cuppen, og nu får vi mulighed for at tage titel nummer to søndag, selvom vi godt ved, at det bliver svært. Men så må vi tage den derfra, siger cheftræneren.

Det er fjerde gang, at de to rivaler står over for hinanden i denne sæson, og Team Esbjerg må siges at have teten i disse opgør. To sejre og en uafgjort er det blevet til for de rødblusede. Samtidig er holdet også kommet ind i en stime på ti sejre i træk. Og det giver mere selvtillid, end den ubesejrede statistik mod Odense.

– Det giver en tro på, at det vi leverer i øjeblikket, også er godt nok til at slå Odense, hvis vi performer på et ordentligt niveau. Men vi ved også godt, at bare fordi vi vandt klart sidste gang (30-19, red.), slår det dem ikke ud. De har prøvet det før og rejst sig igen lige efter, siger Jesper Jensen.

Truppen er uændret til opgøret. Alle spillere kom i kamp, og der er ingen skader, der holder nogle af dem ude til opgøret. Der skulle nok også meget til, da det er en finale.

Team Esbjergs trup til kampen i Santander Cup semifinale mod Odense Håndbold søndag den 2. april kl. 16.00 i JYSK Arena:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.