Holdets overskud skal nedkæmpe ond Champions League-ånd

18/03 - 2023

Over de seneste to sæsoner har Team Esbjerg mødt Brest Bretagne Handball fire gange, og resultaterne er ikke i danskernes favør. Tre nederlag og en uafgjort er facit, men i modsætning til de seneste møder, står esbjergenserne stærkere, og det skal være med til at sikre dem et godt resultat i EHF Champions League inden returmødet om en uge i Blue Water Dokken.

Seneste to møder var først i efteråret i sidste sæson, hvor nederlaget til franskmændene var med til at starte fem måneders ren eufori, hvor Team Esbjerg ramte en stime, hvor de ikke kunne tabe. Heriblandt var det uafgjorte resultat i Danmark, hvor danskerne allerede var sikret en god position i den fornemme turnering.

Men en sæson kan ændre meget, og det har det også gjort for Team Esbjerg. Holdet står et bedre sted end i fjor, og derfor føler cheftræner Jesper Jensen også, at holdet er klar til – i første omgang – at skabe et godt resultat i det første opgør i Frankrig.

– Vi står et godt sted, hvor vi er klar til at gå ind i en ottendedelsfinale i Champions League. Men det er vigtigt at huske, at der skal to gode kampe til. En dårlig kamp og det bliver svært. Derfor gælder det for os om at lave et optimalt resultat. Vi skal malke hvert et angreb og stå godt i alle forsvarssituationer, siger Jesper Jensen.

Med en tredjeplads fra gruppespillet står Team Esbjerg med en bedre seedning, men at modstanden skulle vise sig at være Brest, er ikke optimalt, erkender cheftræneren. Franskmændene kommer nemlig med en god portion rutine i de store kampe, og derfor skal ingen tro, at seedningen kommer til at spille en rolle.

– Det bliver svært. Hvis nogen inden sæsonen sagde, at vi skulle møde Brest her i ottendedelsfinalen, havde vi ikke jublet. De har prøvet at stå i disse kampe før, og for to sæsoner siden stod de i finalen i Final4. Så det er en hård sekser at møde fra den anden gruppe, erkender cheftræneren.

Et kig på spillerne viser også, at der flere store stjerner på holdet. Dog står to af dem til ikke at være med i kampen på søndag. Det får dog ikke Team Esbjerg til at ændre meget i forberedelserne til kampen.

– Vi er meget trygge i det, vi gør. Det eneste er, at i og med de mangler to stærke ressourcer, så bliver en hård kamp at foretrække for os, siger Jesper Jensen.

Michala Møller er desværre stadig ukampdygtig efter sin skade. Ellers er holdet klar til det første opgør af de to mod Brest.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League Women mod Brest Bretagne Handball søndag den 19. marts kl. 16.00 i Arena Brest:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling.
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.