Team Esbjerg holdt takten med ny storsejr i Horsens

14/03 - 2023

Bølgen af store sejre kørte videre for Team Esbjerg, da de tirsdag aften slog Horsens Håndbold Elite med 23-36 i Horsens. Sejren var den 11. i træk i Kvindeligaen, og selvom cheftræneren var lykkelig over endnu to point, så kunne han alligevel finde ting, som kunne forbedres.

Team Esbjerg tog til Horsens velvidende, at skulle håbet om førstepladsen i grundspillet leve videre, krævede det en sejr på udebanen. Der skulle dog gå lidt tid, før det begyndte at ligne to point.

For hjemmeholdet spillede godt med. Deres tempo skabte flere muligheder for dem, og de fulgte med frem til 7-7 i midten af første halvleg. Herefter begyndte fejlene at komme, og dem var gæsterne hurtige til at udnytte. Horsens fik aldrig succes med deres kampplan. Lige fra starten mandsopdækkede de Henny Reistad, men gæsterne fik hurtigt styr på, hvordan det skulle spilles. Samtidig gjorde fejlene også, at der også blev scoret i tomt mål, da hjemmeholdet ofte benyttede sig af syv mod seks i angrebet.

Stillingen begyndte at blive større og større til fordel for Team Esbjerg, og hen mod slutningen af halvleg fik udeholdet skabt en føring, som Horsens ikke kunne komme tilbage fra. Med de sidste fire mål i halvlegen tog gæsterne til pause foran 13-21.

Takterne fortsatte i anden halvleg, hvor stimen af mål fra Team Esbjergs hænder kørte videre. Stillingen kom op på 14-27, hvilket knækkede kampen. Herefter blev det lidt urytmisk i spillet, hvilket også skyldes flere udvisninger til begge hold.

– Vi var egentlig rigtig glad for den måde, vi spillede kampen på, og så var det egentlig også plads til forbedringer. Vi fik lukket kampen, som vi gerne ville, og langt hen ad vejen var det mere end godkendt. Man skal også kigge på, at jeg syntes ikke, at Horsens leverede sæsonens bedste kamp, og det kan vi nok rose os selv for, sagde cheftræner Jesper Jensen, efter sejren på 23-36.

Samtidig var han også klar over, at holdet allerede skal i aktion igen dagen efter i en kamp i Santander Cup, og det var årsagen til, at der stadig var plads til forbedringer.

– Jeg tager også en stor del af skylden for, at det nogen gange blev lidt urytmisk, for jeg skiftede tidligt rundt, og gjorde det heller ikke nemt at være i. Men alt i alt skal vi være tilfredse med at tage til Horsens, som har nappet en del point her på det seneste, og vinde, sagde cheftræneren.

Desværre vandt Odense Håndbold på hjemmebane over Ajax København, og derfor bliver det til en andenplads for Team Esbjerg i grundspillet.

Næste kamp for Team Esbjerg er – som skrevet – allerede i morgen, onsdag. Her skal de møde Gødvad GIF i Santander Cup for 2023/24. Holdet ligger i 3. division, og derfor bliver der roteret lidt rundt. Cheftræner Jesper Jensen siger, at enkelte spillere sidder over, mens tre ungdomsspillere kommer med. Kampen går i gang klokken 18.30, og der bliver ikke lavet referat til det.

På søndag begynder EHF Champions League Women igen, når holdet tager en tur til spidsen af Frankrig, hvor de skal møde Brest Bretagne Handball.

Kampen i tal:

Horsens Håndbold Elite – Team Esbjerg 23-36 (13-21)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 7, Vilde Mortensen Ingstad 5, Kaja Kamp 3, Nora Mørk 3, Kristine Breistøl 3, Beyza Türkoglu 3, Mette Tranborg 3, Kathrine Heindahl 2, Anne Tolstrup Petersen 2, Julie Bøe Jacobsen 2.

Topscorer Horsens Håndbold Elite: Maria Holm 9.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 7

Horsens Håndbold Elite: 3

1041 tilskuere i Forum Horsens.