Team Esbjergs konstante pres gav sejren og de to slutspilspoint

11/03 - 2023

Et højt og konstant tempo og pres fra Team Esbjerg var mere, end hvad Nykøbing F. Håndbold kunne holde til i lørdagens kamp i Kvindeligaen. Hjemmeholdet fra Vestkysten gav på intet tidspunkt slip på tøjlerne, og derfor blev det til en sejr på 30-23. En sejr, der sikrede holdet andenpladsen i grundspillet og de to point i slutspillet.

Fra kampens indledning lykkedes det Team Esbjerg at lægge en stor pres på gæsterne. Flere gode forsvarsaktioner førte til redninger fra Anna Kristensen, og i offensiven udviste de fornem skarphed. Føringen kom op på 3-0, inden Nykøbing F. Håndbold fik sat deres først bold i kassen.

Herefter begyndte en mindre stillingskrig. Gæsterne kom ind i kampen, og krydret med flere redninger fik de holdt fast i Team Esbjerg-mandskabet.

Udeholdet kom op på 6-5, inden presset igen blev for meget for Nykøbing, som ikke fik lukket ned, og Team Esbjerg fik skabt en firemålsføring. Sådan fortsatte det resten af første halvleg, og hjemmeholdet gik til pause med tre mål i banken, 15-12.

Efter turen i omklædningsrummet kom hjemmeholdet bedst ud. Det konstante pres, som de havde lagt hen over de første 30 minutter, blev nu endnu større. Nykøbing lykkedes ikke med at få sat en prop i det, og derfor udbyggede Team Esbjerg føringen taktvis, som kampen skred frem.

21-16, 24-18 og med 10 minutter igen gjorde Vilde Mortensen Ingstad det til 28-19. Værterne kom også på på 30-20, inden Nykøbing fik pyntet lidt på resultatet med de tre sidste scoringer i kampen.

– Vi leverede ret god kvalitet, og jeg syntes, at vi lå med et lille plus gennem hele kampen. Jeg var meget tilfreds med det tryk, som vi lagde på dem hen over kampen. Der var nogle perioder, hvor de fik en lille taktisk overhånd på os, men så fik vi rettet det til, og så tog vi fra igen, sagde cheftræner Jesper Jensen efter kampen, og Mette Tranborg var enig.

– Det tryk, som vi fik lagt på deres forsvar, havde de svært ved at lukke ned for. Og så fik vi lukket deres kontrafase ned, og det er det, som de ofte vinder deres kampe på, sagde bagspilleren, der sluttede kampen af med fire mål.

Sejren betyder, at Team Esbjerg som minimum ender på en andenplads i grundspillet. Førstepladsen er inde for rækkevidde, men Odense skal tabe deres to sidste kampe, hvoraf den sidste spilles i Esbjerg. Derfor virker det usandsynligt, men holdet kan stadig juble over, at få to point med over i slutspillet.

– Er det femte sæson i træk, at vi får to point med over i slutspillet? Det er bare afgørende. Ville vi gerne have været nummer et? Ja, det ville vi, men vi må også bare tage hatten af for at Odense har leveret en sæson, hvor de har tabt tre point, og vi har tabt syv, sagde Jesper Jensen.

På trods af at førstepladsen virker langt væk, skal muligheden stadig forfølges. Derfor skal der også to point til, når holdet på tirsdag skal møde Horsens Håndbold Elite på udebane. Kampen går i gang klokken 18.30.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Nykøbing F. Håndbold 30-23 (15-12)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 7, Nora Mørk 5, Mette Tranborg 4, Vilde Mortensen Ingstad 4, Marit Røsberg Jacobsen 3, Kristine Breistøl 2, Kaja Kamp 1, Kathrine Heindahl 1, Beyza Türkoglu 1, Anne Tolstrup Petersen 1, Julie Bøe Jacobsen 1.

Topscorer Nykøbing F. Håndbold: Amalie Wulff og Tyra Axnér 6.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Nykøbing F. Håndbold: 1

2418 tilskuere i Blue Water Dokken.