Topopgør mod Ikast Håndbold har betydning for slutspillet

24/02 - 2023

Med fem runder tilbage af grundspillet i Kvindeligaen begynder der at tegne sig et billede af det kommende slutspil. Kampen i toppen af ligaen er stor, og der er stadig kamp om de to øverste pladser, der giver to ekstra point med over i slutspillet.

Og med et point mellem Team Esbjerg på andenpladsen og Ikast Håndbold på tredjepladsen kommer opgøret mellem de to konkurrenter til at bliver afgørende for, hvem der kommer til at sidde med trumfkortene i hånden til foråret.

For det første opgør i Ikast endte med en sejr til hjemmeholdet, selvom Team Esbjerg kom frem til mange fornemme chancer. Nederlaget betyder, at skulle gæsterne fra Midtjylland gå hen at vinde, er de bedre indbyrdes, og esbjergenserne ville skulle have flere point for at ende over dem i Kvindeligaen. Det kan også få betydning i slutspillet.

– Det er supervigtigt for begge at få andenpladsen. Holdet vil kun behøve at vinde én intern kamp for at stå bedst til at få førstepladsen i slutspilspuljen, siger Jesper Jensen.

En sejr bliver derfor afgørende for Team Esbjergs chancer i foråret, men at få de to point bliver en enorm udfordring. De to mandskaber spiller næsten altid lige op i drabelige opgør, der sjældent bliver glemt. Derfor bliver det en kamp om hvilket hold, der rammer dagen.

– Der er mange gode spillere på begge sider af bolden, og alle ved, hvad de kan bringe til kampen. Så det kommer til at handle om, hvad de kan bringe på dagen. For det er tvivlsomt, om holdene kommer til at overraske hinanden, fordi kendskabet er så godt, siger cheftræner Jesper Jensen.

Første halvleg i Silkeborg-Voel KFUM-kampen er hurtigt glemt. Holdet fandt i sidste ende spillet og intensiteten frem, men det var også en lærdom i, at det ikke er noget, man kan gøre hver dag. Spillerne skal være klar fra start.

– Vi begyndte hurtigt at kigge fremad mod denne kamp. Vi var godt klar over, at vi skal levere en anden intensitet, så det behøvede vi ikke at snakke så meget om, erkender Jesper Jensen, der uddyber, hvad der skal til for at få point mod Kvindeligaens tredjeplads.

– Vi skal være gode for at få point, og det giver nok lidt sig selv, men det handler om, at finde det rigtige spændingsniveau på dagen og finde ud af hvem, der har dagen. Det er dem – individualisterne – der bliver afgørende og som skal skinne igennem.

Holdet er fysisk klar. Cheftræneren siger, at spillernes tilstand ser god ud, og derfor er alle spillere med i truppen til topkampen mod Ikast Håndbold.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen mod Ikast Håndbold lørdag den 25. februar kl. 16.10 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.