Rikke Poulsen overgår til en anden rolle i Team Esbjerg

09/02 - 2023

Efter næsten 20 år som målvogter på højeste niveau overgår Rikke Poulsen til en rolle som målmandstræner i Team Esbjerg i resten af denne sæson. Hun bebudede allerede i oktober 2021, at hun ville stoppe sin aktive karriere ved sæsonens udgang, men blev overtalt til at tage endnu en sæson i Team Esbjerg, som hun kom til i sommeren 2019. Den tidligere landsholdsmålvogter med 73 kampe for Danmark har kontrakt frem til 30. juni 2023.

– Jeg fik en knæskade i november, som jeg har forsøgt at kæmpe mig tilbage fra, men knæet arter sig ikke, som jeg har ønsket. Jeg mærker smerter efter kampe og tegn på overbelastning, og jeg vil også gerne have et aktivt liv efter håndboldkarrieren. Derfor har jeg besluttet at give knæet ro og gå trænervejen, som jeg hele tiden har haft i tankerne som en mulighed for at blive i sportsverdenen, siger Rikke Poulsen, 36 år.

Cheftræner Jesper Jensen ser frem til at gøre brug af hendes enorme erfaring i en anden rolle.

– Rikke har en erfaring og et kendskab til denne niche inden for trænerbranchen, som vil komme hende til gavn, når hun i de næste måneder skal arbejde med at dygtiggøre to af verdens største talenter på positionen, siger Jesper Jensen.

Han hentyder til Amalie Milling, som kom til klubben inden denne sæson fra København Håndbold, og den tidligere Viborg HK-målvogter, Anna Kristensen, der tiltrådte i januar, et halvt år før hendes aftale med Team Esbjerg var gældende. Sidstnævnte blev hentet før tid, fordi helingen af Rikke Poulsens skade trak ud i et tæt kampprogram i Danmark og Europa.

– Jeg er taknemmelig for at have haft dygtige målmandstrænere i mange år. De har haft hver sin stil, og dem vil jeg tage det bedste fra, tilføre mine egne ideer fra en lang karriere og videreudvikle det til min egen måde at træne målvogtere på. Herunder også den mentale dimension, for det kan være ensomt at stå i målet. Jeg er sikker på, at jeg får et godt samarbejde med Milling og Anna, siger Rikke Poulsen.

Hun nød i karrierens begyndelse godt af den polske trænerkapacitet, Antoni Parecki, og senere fulgte blandt andre Søren Haagen, Vibeke Andersen og Susanne Munk Wilbek.