Beyza Türkoglu har valgt at stoppe efter denne sæson

26/01 - 2023

Team Esbjergs tyrkiske fløjspiller, Beyza Irem Türkoğlu Şengül, har ønsket at blive frigjort fra sin toårige kontrakt et år før udløb, og det har klubben efterkommet. Den 25-årige håndboldspiller spiller sæsonen færdig, hvorefter livet går videre et endnu ikke fastlagt sted.

– Det har været en svær beslutning, der har kostet lange overvejelser, og jeg er glad for, at jeg stadig har fem måneder sammen med pigerne på holdet. Jeg er glad for den tid, jeg har været i klubben, og for de gode oplevelser, jeg har haft med mange gode mennesker. Jeg ser virkelig frem til resten af sæsonen, og at vi sammen kan nå de sportslige mål, vi har sat os, siger Beyza Türkoglu.

Hun kom til Team Esbjerg i sommeren 2021 fra de tyrkiske mestre, Kastamonu Belediyesi GSK, som hun havde spillet for siden 2019 efter otte sæsoner i Yenimahalle Belediyesi i hjembyen Ankara. Som ungdomsspiller blev hun tidligt udtaget til de tyrkiske landshold i sine årgange og fortsatte på seniorniveau for Tyrkiet.

I Team Esbjerg har hun mest været gardering for Sanna Solberg på venstre fløj og har også aflastet Marit Røsberg Jacobsen på den modsatte fløj. Hun var været med til at vinde DM-sølv, nå Final4 i EHF Champions League, opnå en pokaltitel og sejre i Super Cup. I denne sæson har spilletiden trods Sanna Solbergs graviditet været begrænset, da Kaja Kamp ofte har vikarieret i venstresiden.

– Beyza har løst sine opgaver i angrebet rigtig flot, og hun er en god afslutter fra begge sider. På det personlige plan har hun været en fin tilføjelse til vores nordiske kultur i truppen. Vi har nydt godt af hendes åbne sind, udadvendthed, smittende latter og positive tilgang til mange facetter af livet, siger cheftræner Jesper Jensen.

Beyza Türkoglu har lagt vægt på at informere klubben i god tid om sin beslutning, så ledelsen kan planlægge frem mod en ny sæson uden hende. Det lykkedes omsider for hendes mand at opnå opholdstilladelse i Danmark fra denne måned, og den udløber i juli. Hvor fremtiden bringer dem hen, er uvist. Med i bagagen vil Beyza have gode minder fra Esbjerg.

– Jeg elsker pigerne og den måde, de har taget mig til sig på. Jeg kan også godt lide, at livsstilen i Danmark ikke er så stresset, og at man ikke er så bekymret for fremtiden. Men jeg bryder mig ikke om vejret, kun de lange sommeraftener, siger Beyza Türkoglu med et af sine karakteristiske smil.