Anna Kristensen klar for Team Esbjerg allerede nu

16/01 - 2023

Målvogterposten er den mest sårbare position på et håndboldhold, hvilket for Team Esbjerg er aktualiseret af Dinah Eckerles graviditet og senest Rikke Poulsens knæskade, som hun kæmper for at overvinde følgerne af. Imens har ansvaret hvilet på klubbens nye målvogter, Amalie Milling.

Team Esbjergs bestyrelse har på den baggrund afsøgt mulighederne for at hente den kommende målvogter, Anna Kristensen, et lille halvt år før, hun tiltræder på en treårig kontrakt, og det er nu lykkedes. Det 22-årige målvogtertalent fra Viborg HK skifter med øjeblikkelig virkning til Team Esbjerg.

– Da muligheden for at supplere truppen med Anna Kristensen allerede nu opstod, valgte vi at slå til. Hun er købt fri af Viborg HK, og vi har mødt velvilje fra en kreds af loyale sponsorer, der hurtigt stillede den nødvendige, ekstra økonomi til rådighed. Jeg synes, det er fantastisk, at sponsorer, der i forvejen bidrager til vores forretning, også denne gang straks var villige til at bakke op om en sportslig disposition, siger bestyrelsesformand Bjarne Pedersen.

Team Esbjerg tog med søndagens sejr over Rapid Bukarest et vigtigt skridt mod toppen i gruppespillet i denne sæsons EHF Champions League og har investeret i spillertruppen til også at kvalificere sig til de kommende sæsoners deltagelse i den fornemmeste klubturnering. Ansættelsen af Anna Kristensen skal bidrage til at øge chancerne også på kort sigt, og cheftræner Jesper Jensen bakker op om bestyrelsens beslutning.

– Vi har kunnet kompensere for graviditeter og skader på andre positioner, men det lader sig ikke gøre på målvogterposten, hvor vi de seneste måneder har været sårbare. Anna Kristensen vil som den tredje målvogter i truppen være både et supplement og en styrkelse af mulighederne for at indfri de sportslige ambitioner, siger Jesper Jensen.

Imens Rikke Poulsen kæmper for at nå tilbage efter skaden, har Amalie Milling i de seneste kampe leveret stærke præstationer, både i Kvindeligaen og i Champions League. Med Anna Kristensen står Team Esbjerg stærkt i de næste måneders tætte kampprogram, og hovedpersonen glæder sig til at bidrage i også denne halvsæson.

– Det har været mit ønske at skifte hurtigt, og jeg glæder mig helt vildt til især Champions League, som jeg aldrig har spillet før. Jeg er sikker på, at jeg får et godt samarbejde med Amalie og Rikke, og at der venter masser af kampe og gode oplevelser i løbet af foråret, siger Anna Kristensen.