Sidste udkald for Team Esbjergs chancer for top to

14/01 - 2023

På trods af at der stadig resterer fire runder af gruppespillet i EHF Champions League Women, er det ved at være sidste chance for Team Esbjerg. Målet om at ende i top to og dermed kvalificere sig direkte til kvartfinalen, hænger i en tynd tråd, og der skal to point på kontoen, når Rapid Bucuresti gæster Danmark.

Det smalle nederlag i Frankrig mod Metz endte med at blive dyrt, da de tre andre tophold – Metz, Györ og Rapid Bucuresti – alle vandt deres kampe, og dermed indtager danskerne i øjeblikket en fjerdeplads med to point op til rumænerne og ungarerne. Holdet kan dog trøste sig med, at fjerdepladsen står til at blive en minimumsplacering, da Buducnost skal hente fem point for at komme op ved siden af Team Esbjerg. Og misser holdet top to, er det naturligvis ingen katastrofe, men det gør vejen til Final4 længere.

Men der venter stadig fire kampe, inden det hele står skrevet i sten, og kampen mod Rapid Bucuresti bliver svær nok i forvejen. Rapid vandt det omvendte opgør i Rumænien i en kamp, hvor Team Esbjerg var tæt på at lave det helt store comeback, som desværre udeblev.

– Vi spillede et sløjt sidste kvarter i første halvleg, og vi kom bagud med syv i begyndelsen af anden halvleg. Derfor blev det en lang, sej kamp om at komme tilbage. Vi kom op og udlignede, men vi manglede marginalerne til sidst. Derfor skal vi til denne kamp kunne holde et jævnt tryk på dem gennem hele kampen og dække op, siger cheftræner Jesper Jensen.

Det er naturligvis lettere sagt end gjort, for rumænerne spiller lidt atypisk i forhold til at andre hold fra det østlige Europa. Men det er kun en udfordring, som Jesper Jensen ser frem til at stå over for.

– Det bliver en svær kamp mod et forsvar, der er meget spansk inspireret, da de har en spansk træner. De har en meget offensiv tilgang til at dække op, og det kan være med til at stresse modstanderens angrebsspil. Det bliver anderledes for et nordisk hold som os, men det bliver også en sjov opgave, siger cheftræneren.

I offensiven peger han også på, at Rapid Bucuresti kommer med mange hurtige bagspillere, der er gode i duel- og fintespillet, og samtidig har de to stærke stregspillere i truppen, som er gode til at skabe pladsen til dem.

Team Esbjerg-truppen er dog klar til kamp, og de to point er vitale. Derfor skal Blue Water Dokken vise sig fra sin bedste side, så holdet kan blive båret frem.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League Women mod CS Rapid Bucuresti søndag den 15. januar kl. 16.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Amalie Milling og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.