Stærk defensiv fik sat Ajax København på plads

11/01 - 2023

Team Esbjerg lagde opgøret ud mod Ajax København med at skabe en stort forspring takket være et solidt forsvar, og det lagde til grund for den sikre sejr, som esbjergenserne tog med hjem. Dermed kom de tilbage på sejrssporet.

Det var tydeligt, at Team Esbjerg var oplagt på, at glemme alt om nederlaget i sæsonåbneren mod Ajax. De fik sat de første tre mål ind, inden hjemmeholdet kom på tavlen og fik reduceret til 2-3. Men så haglede fejlene ned over værterne.

Defensiven fra udeholdet stod nemlig kompakt, og de gav intet væk. I stedet lykkedes det esbjergenserne at score seks mål i træk og tage pusten totalt ud af opgøret.

Ajax kom bedre med, men gæsterne havde et mål for øje i opgøret, og det var at lukke kampen ned hurtigt. Og med en føring på 7-17 ved pausen, så det ud til, at de ville lykkedes med det.

Efter pausen fik Team Esbjerg sat streg under det. De fik udbygget føringen, og kom op på 12-24, inden koncentrationen – helt naturligt – faldt lidt. Det fik Ajax København til at hente lidt ind, men de kom aldrig op at true.

Sejren på 20-29 fortalte også, at Team Esbjerg ramte et niveau, som måske ikke var helt i top, men som var nok til at tage de to point denne dag.

– Der var mange ting, som jeg var tilfreds med. Forsvaret stod godt, og det gav os mange muligheder kampen i gennem, da også Amalie Milling tog godt fra. Defensiven var med til at gøre os komfortable, og da vi havde holdt dem til fire mål efter 20 minutter, var vi rolige. Vi fik også spillet os frem til mange chancer, hvor vi måske manglede lidt effektivitet i anden halvleg, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Sejren var med til at give holdet en smag for sejrens sødme igen. Den skal de holde fast i, da disse gerne må komme som perler på en snor. Men i første omgang gælder det for holdet om, at kigge frem til næste opgør.

– Lige nu handler det for os om at holde skruen i vandet. På søndag bliver det en anden kamp mod en helt anden modstander. Den skal vi nu sætte os op til, så vi kan få en sejr der også, sagde Jesper Jensen.

Søndag gælder det nemlig Rapid Bucuresti i EHF Champions League Women. Senest blev det til et smalt nederlag i for danskerne i Rumænien, og en sejr er nødvendig, hvis top to skal være inde for rækkevidde. Kampen går i gang klokken 16.

Kampen i tal:

Ajax København – Team Esbjerg 20-29 (7-17)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 5, Vilde Mortensen Ingstad 5, Kristine Breistøl 4, Kaja Kamp 3, Kathrine Heindahl 3, Julie Bøe Jacobsen 3, Marit Røsberg Jacobsen 2, Anne Tolstrup Petersen 2, Michala Møller 1, Mette Tranborg 1.

Topscorer Ajax Håndbold: Maja Eiberg Jørgensen 4.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Ajax Håndbold: 2

I Bavnehøj Arena.