Vilde Ingstad har truffet sin sværeste beslutning

18/12 - 2022

Efter syv sæsoner forlader den norske landsholdsspiller, Vilde Mortensen Ingstad, til sommer Team Esbjerg for at tiltræde i en anden europæisk topklub. Stregspilleren med den uovertrufne fysik har dermed truffet en af karrierens sværeste beslutninger.

– Det har ikke været nemmere af, at jeg har det så godt, og at jeg er glad for klubben, pigerne og alt rundt om det hele. Hvis jeg havde indgået en ny toårig kontrakt, ville jeg måske slutte karrieren i Team Esbjerg, men jeg har lyst til et nyt eventyr. Jeg føler, at det er et godt tidspunkt, hvis jeg skal prøve noget nyt, og at jeg nok ville fortryde, hvis jeg ikke gjorde det. Jeg tænkte det samme, inden jeg som 21-årig kom til Danmark, siger Vilde Ingstad, nu 28 år.

Hun kom til Team Esbjerg i sommeren 2016 og er spilleren med længst anciennitet i klubben. 261 kampe og 841 mål er de nøgne facts, der fortæller noget af historien om, hvilken betydning hun har haft. Ifølge cheftræner Jesper Jensen er der så meget andet.

– Vilde var på mange måder en ung, upoleret spiller, da hun kom, og hun og vi skulle til at forme hende som spiller og menneske. Hun har været igennem op- og nedture, bump, og fremstår nu som et voksent menneske med erfaring, styrke og robusthed. For mig som træner har det været et enormt privilegium at være sammen med hende i syv år, og ud over, at hun selv har udviklet sig, har hun også bidraget til at udvikle mig som træner, siger Jesper Jensen.

Han rangerer hende angrebsmæssigt i top tre blandt verdens stregspillere, og også i forsvaret er hun i top-10. Hun besidder en kæmpemotor, der gør hende udholdende og fysisk overlegen. Inde bagved pansret åbenbarer hun sig som et følsomt menneske, og det vil også præge afskeden med Team Esbjerg.

– Jeg føler, at jeg er blevet voksen i Esbjerg. Det har været virkelig gode år af mit liv, selv om der også har været svære perioder. Jeg er glad for, at jeg i sin tid turde tage af sted, og klubben, pigerne om fansene har været så gode ved mig. Det har været mit hjem nummer to ved siden af mor og far hjemme i Oslo, og det bliver så svært at tage afsked. Jeg kan næsten ikke snakke om det, siger Vilde Ingstad – på dansk.

Hun er dobbelt Europa- og verdensmester med Norge, som hun har spillet 106 A-landskampe for, og var i fravær af den gravide Györ-spiller, Kari Brattset Dale, den foretrukne spiller på stregen og en stor profil, da hun og holdkammeraterne i november hjemførte EM-titlen. I Team Esbjerg har hun været med til at vinde to danske mesterskaber, to pokaltitler, to Super Cup-sejre og hun har været i en EHF Cup-finale og deltaget i Final4 i EHF Champions League. Hun går efter at fejre et par nye triumfer i klubben, inden nye eventyr kalder.