Takterne var til stede i ny storsejr i Champions League

17/12 - 2022

I kampens første 15 minutter så det ud til, at Team Esbjerg ville knække Kastamonu fuldstændig over, men kadencen faldt lidt hen mod pausen, og tyrkerne kæmpede sig lidt tilbage. Efter pausen skete det hele igen. Hjemmeholdets tempo blev for højt, inden de igen gik et gear ned, og gæsterne igen viste, at der var dygtige håndboldspillere på holdet. Overordnet havde det ikke den store betydning, da danskerne tog en sikker sejr på 39-31 i EHF Champions League Women.

I forvejen var opgøret mellem Team Esbjerg og Kastamonu en kamp mellem top og bund i gruppen, og indledningen viste det også tydeligt. 5-0 blev føringen for danskerne, inden tyrkerne kom på tavlen. Hjemmeholdet havde tænkt sig, at kampen allerede skulle afgøres i første halvleg, og det blev det også. Næsten.

Nora Mørk gjorde det til 13-3, inden udeholdet fandt sig til rette i kampen. Hen mod slutningen af første halvleg fik de hentet lidt. Team Esbjerg virkede til at give lidt slip på det flotte spil og det hurtige tempo, og det lukkede gæsterne ind i kampen. Med 10 minutter igen var føringen stadig på 10 – 17-7 – men Kastamonu kæmpede videre.

På de 10 minutter lykkedes det dem at hente lidt ind. Stillingen ved pausen blev 23-17, og Team Esbjergs smag i munden var lidt bitter. For at score 23 mål mod hvilket som helst hold er altid godkendt, men de 17 mål virkede til at være lidt for meget.

Pausesnakken hjalp hvert fald. Tempoet blev skruet godt op igen, og føringen kom igen op på 10 mål. Mette Tranborg gjorde det til 31-19, da Kastamonu tog deres tredje og sidste timeout. Kampen var reelt afgjort, men det havde ingen fortalt den tidligere Team Esbjerg-spiller Mouna Chebbah.

I anden halvleg skruede hun tiden 12 år tilbage. Med 12 mål viste hun, at selvom hallen nu hedder Blue Water Dokken, så ved hun stadig, hvor målene står. Og hun fik også en glimrende modtagelse af de 1410 tilskuere i lægterne.

Hjemmeholdet fik trænet nogle ting af i anden halvleg. Der kom lidt syv mod seks-spil ind, og endnu mere 5-1-forsvar, men kampen bølgede stadig frem og tilbage, og derfor følte cheftræneren også, at det blev lidt underligt.

– Starten var jeg især tilfreds med. Vi kom foran med 10, og derfra blev det lidt underligt, og det skulle det ikke blev en fed oplevelse for nogen. Havde vi vundet med over 20, havde det også været en underlig kamp at se på. I stedet gik det lidt op og lidt ned. De kom op på minus seks, og så kom vi foran med 12, men det endte på otte. Men med det program vi har haft, så var det fin måde at slutte af på. Vi fik lavet nogle gode ting, men vi fik lukket for mange mål ind. Men det var ikke andet end et udtryk for, at kampen var afgjort efter 10 minutter, sagde Jesper Jensen, der gerne havde ændret én ting.

– Det ærgrede mig lidt, at vi ikke fik holdt kadencen gennem kampen. Jeg ville hellere have gjort det og afslutte kampen med at vinde stort, men der har været en masse på det seneste, så vi skal være glade for sejren.

Holdet kan nu holde en velfortjent julepause. Næsten kamp ligger først om 12 dage, hvor København Håndbold kommer forbi i kvartfinalen i Santander Cup.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Kastamonu Belediyesi GSK 39-31 (23-17)

Målscorere Team Esbjerg: Kaja Kamp 6, Vilde Mortensen Ingstad 5, Michala Møller 4, Nora Mørk 4, Kristine Breistøl 4, Marit Røsberg Jacobsen 4, Henny Reistad 3, Anne Tolstrup Petersen 3, Kathrine Heindahl 2, Beyza Türkoglu 2, Mette Tranborg 1, Julie Bøe Jacobsen 1.

Topscorer Kastamonu Belediyesi GSK: Mouna Chebbah 12.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 3

Kastamonu Belediyesi GSK: 2

1410 tilskuere i Blue Water Dokken.