Fokus skal ligge på Kastamonu-kampen og ikke ferien efter

16/12 - 2022

Tiden efter slutrunden har været hård for Team Esbjerg. Skader har ført til nederlag, der har kostet i den hjemlige liga. Derfor kommer juleferien tiltrængt for truppen, der ser frem til den, men hvis de begynder at tænke for tidligt på den, vil Kastamonu drille. Og de har tidligere vist i EHF Champions League Women, at det kan ingen tillade sig.

I øjeblikket er det utroligt tæt i toppen af gruppen i den prestigefulde turnering. Fire hold skiller sig ud: Metz, Rapid Bucuresti, Team Esbjerg og Györ. Metz fører med 13 point, men lige efter kommer de tre andre hold med 12 point, og derfor skal der en sejr hjem, hvis drømmen om at ende på en af de to øverste pladser skal realiseres.

Team Esbjerg tog en sikker sejr i det første opgør mellem de to hold. 27-43 lød stillingen i Tyrkiet, men det er ikke ensbetydende med, at det igen bliver en storsejr.

Tyrkerne viste i seneste runde, at de kan spille bold. Langt hen ad vejen spillede de lige op med Metz, men de måtte se sig slået til sidst med fem mål. Derfor skal holdet også holde fokus på, at sejren skal hjem først, inden julen kan fejres med familien.

– Vores mål er at vinde, og så få en god oplevelse som vi også fik mod Horsens. Efter vi har spillet nogle halvkvalte kampe, hvor vi havde svært ved at komme ud over rampen, skal vi have en oplevelse af fællesskab, som vi fik i onsdags. Hvis vi spiller koncentreret, så bliver det også en sejr. Det er vi gode nok til, men der er nogle fine håndboldspillere på det hold, og de har spillet lidt syv mod seks, og de lykkedes langt hen ad vejen med deres plan for kampen mod Metz, så de kommer herop med en god fornemmelse, siger Jesper Jensen.

Efter kampen venter 12 dage, hvor holdet igen kan få ladet lidt op og komme lidt væk fra håndbolden i nogle dage. Og det har holdet brug for. Tiden efter slutrunden i november var hård for spillerne.

Skader og en presset trup førte til, at holdet ikke kunne finde en rytme fra kamp til kamp, og det gik ud over resultaterne. Derfor er det også vigtigt, at holdet slutter godt af, og det bliver ikke et problem for cheftræneren at sætte holdet op til kampen i jagten på to point.

– Det handler om at finde den rigtige energi. Det handler mere om batteri og ikke så meget, om vi er sat rigtigt op til kampen. Så der skal smides en masse energi i kampen, og så har vi også et højere topniveau end Kastamonu, siger Jesper Jensen.

Beyza Türkoglu og Kristine Breistøl var begge med i kampen mod Horsens. Rikke Poulsen er stadig tvivlsom, og hun vil blive testet frem til kampen. Hvis hun ikke er klar, kommer Stine Lund med igen.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League Women mod Kastamonu Belediyesi GSK lørdag den 17. december kl. 18.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Stine Lund, Amalie Milling og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.