Horsens’ placering snyder, og de vil skabe problemer

13/12 - 2022

Fem point og en tilværelse på 11.-pladsen er ikke med til at fortælle, hvor stærk onsdagens modstander i Kvindeligaen, Horsens Håndbold Elite, reelt er. Truppen består af etablerede navne, der har en dygtig træner bag, men i denne sæson har de underpræsteret. Trods den lave placering i ligaen har de evnerne til at gøre livet surt for Team Esbjerg.

Med en trup bestående af en håndfuld spillere, der har landsholdskampe på CV’et, samt Annette Jensen og Maria Mose Vestergaard, som mange sikkert husker fra deres tid i Team Esbjerg, har Horsens et hold med masser af kvalitet. Og med Jan Leslie som træner har de også en kapacitet, der har erfaring fra de store europæiske hold.

– Vi kender til deres topniveau, og det har de ikke ramt så ofte endnu i denne sæson. Rammer vi vores, så bliver det godt for os, men det er også en kamp, hvor presset er væk fra dem, og det giver dem en gratis kamp, og med deres topniveau bliver det svært, siger Jesper Jensen.

Omvendt har Team Esbjerg heller ikke været helt oppe at ringe endnu. Der har været kampe, hvor de har vist, hvad der gør dem til et frygtet hold ude i Europa, men der har været enkelte udsving, som har ført til pointtab.

– Der er tale om to hold, som har færre point, end hvad de havde håbet på. Mange havde sikkert tænkt, at vi skulle have flere, end vi har nu, og det samme havde de måske også om Horsens. De har dog et superhold, når jeg kigger på truppen og bænken, men det siger måske også noget om den danske liga, siger cheftræneren.

Og netop det, at Team Esbjerg halter lidt efter i stillingen i Kvindeligaen, gør, at der skal to point på kontoen igen. Sejren i weekenden over HC Lokomotiva Zagreb gjorde, at holdet igen smagte sejrens sødme.

– Vi har ikke haft den bedste start på sæsonen endnu, og vi mangler stadig at møde et hold som Odense i den første halvdel. Vi er seks point fra maksimum, så vi er presset. Derfor skal vi udnytte mulighederne, som vi vil få mod Horsens. Når der kommer et hold, der er ramt, så kommer der sorte huller. Dem har vi også haft. Og når kampen går i gang, kan der være en enorm gejst og en masse gåpåmod, men den kan være skrøbelig, og det skal vi udnytte, siger Jesper Jensen.

Han kan samtidig juble over, at Beyza Türkoglu og Kristine Breistøl sandsynligvis er med igen. Rikke Poulsen er stadig tvivlsom, og hendes tilstand vil blive fulgt nøje af staben.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen mod Horsens Håndbold Elite onsdag den 14. december kl. 20.15 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Amalie Milling og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.