En 12-målssejr på udebane bør give to point hjemme

09/12 - 2022

Sejren i Zagreb var aldrig i fare, og allerede en uge senere står Team Esbjerg igen over for HC Lokomotiva Zagreb i EHF Champions League Women. 18-30 fortalte om en ensidig kamp, hvor danskerne var i kontrol. Nu mødes de to mandskaber igen i Blue Water Dokken, og kravet er en sejr, hvis drømmen om en direkte billet til kvartfinalen skal leve videre.

For det er tæt i toppen af gruppen. Györi og Metz ligger lige foran Team Esbjerg, mens Rapid Bucuresti hænger på lige efter. Derfor vil to point lune gevaldigt i denne kolde tid. Ikke kun for stillingen, men også for selvtilliden.

Den fik sig nemlig et mindre ar, da det blev til et nederlag mod Nykøbing F. Håndbold. Den kan blive helet lidt med en sejr, men det skal også blive til sejr, når det første opgør i lørdags endte med en sikker vinder.

– Sejr er et krav til sådan en kamp, når vi er på hjemmebane, og man vandt det første opgør på udebane med 12. Nu har vi også fået en sult efter nederlaget i onsdags for at vise, at vi kan beskytte vores hjemmebane og få to point med, siger cheftræner Jesper Jensen.

Kendskabet til kroaterne inden det første opgør i lørdags var lavt, men efter at have stået to gange 30 minutter overfor dem, så har viden om dem fået et stort nøk op.

Det samme kan siges for modstanderen om Team Esbjerg-spillerne, men cheftræneren tror på, at det er til større fordel for danskerne, der vil kunne omsætte det til en sejr på hjemmebanen.

– Den mængde info, vi har fået på dem, er større, end de har fået på os. Samtidig har vi også en større erfaring med at kende og huske modstanderen fra et tidligere opgør, siger Jesper Jensen.

Men kroaterne har stadig deres unikke spillestil, som kan være en torn i øjet på mange hold. Især hvis de begynder at få succes med den. Men den har Team Esbjerg stoppet én gang, og det tror Jesper Jensen også på, at de kan gøre igen.

– Jeg forventer ikke, at de kommer med meget nyt. De havde en skadet spiller i seneste kamp, som måske er med igen, men de kommer nok ikke med meget mere, end hvad de viste sidst. Træneren har udtalt, at de er i gang med en proces, så jeg tror ikke de kommer til at overraske os med noget nyt, siger cheftræneren.

I modsætning til seneste opgør vil Vilde Mortensen Ingstad og Marit Røsberg Jacobsen være til rådighed. Rikke Poulsen og Beyza Türkoglus situation vil blive fulgt nøje, og en vurdering vil blive taget på dagen.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League Women mod HC Lokomotiva Zagreb lørdag den 10. december kl. 18.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Amalie Milling og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.