Team Esbjerg vandt uden at spille sig ud mod kroatere

03/12 - 2022

Intensitet var ikke det rigtige ord at bruge om opgøret mellem Team Esbjerg og HC Lokomotiva Zagreb. Hurtigt stod det klart, at danskerne ville tage sejren, og det var selvom de ikke leverede på deres højeste niveau. Heldigvis kunne mindre også gøre det, og derfor blev det til to point, som holdet tog med hjem til Danmark.

Kampens indledning begyndte også rodet. Team Esbjerg kom planmæssigt foran, men det var med lidt hiv og sving. Farten manglede i angrebet og de tekniske fejl var der lidt for mange af, mens det så mere koncentreret ud i defensiven. Det gav Amalie Milling gode betingelser, og målvogteren leverede igen.

Selvom angrebet med mere kynisme kunne have skabt en større føring, spillede gæsterne sig til en føring på 2-6. Eneste aber dabei lå i, at fire af disse kom på straffekast.

Føringen blev dog ikke udbygget, og da hjemmeholdet kom på 6-8 efter 17 minutter, tog cheftræner Jesper Jensen også en timeout for at minde holdet om, at de stadig stod lidt på hælene i flere situationer.

Opsangen hjalp, og de næste fire mål var esbjergensiske. Forsvaret og Milling kørte videre, og næste kroatiske scoring i åben spil kom først i anden halvleg. Føringen ved pausen var på seks mål, 8-14.

I anden halvleg begyndte Team Esbjerg meget mere koncentreret. Føringen blev kun større, og ved Lokomotiva Zagrebs timeout efter ni minutter var de kommet foran med 10.

Føringen trak al intensitet ud af opgøret. Med manglende bredde, da Rikke Poulsen, Vilde Mortensen Ingstad og Marit Røsberg Jacobsen var ude, gjaldt det om at spare lidt på kræfterne, og derfor var det godt, at kampen knækkede relativt tidligt.

Hele holdet kom på banen, hvor også Stine Lund fik sin debut i EHF Champions League Women, og alle udespillere kom også på tavlen. Michala Møller fik scoret sit første og kampens sidste til slutresultatet 18-30. Og det var et resultat, som fortalte om forskellen på de to hold.

– Når vi skruede op for spillet, så hentede vi tre-fire mål, og så faldt vi lidt i en periode igen, og det var helt fint. I vores overtal fik vi også udnyttet chancerne, og vi vandt disse perioder komfortabelt. Det gav os et godt udgangspunkt, sagde Jesper Jensen, der ikke vil bruge for meget tid på at analyser opgøret, da modstanderen har en stil, som de ikke kommer til at møde mange gange mere i denne sæson.

– Det er en helt anden måde at spille på. Det er ikke det, vi kommer til at møde mod Nykøbing på onsdag, og efter næste uges kamp mod Lokomotiva Zagreb igen, kommer vi ikke til at møde det igen. Vi fik en sejr og de to point, og det var vigtigt.

Holdet skal – som sagt – ud på en ny, lang rejse på onsdag. Nykøbing F. Håndbold venter, og der er tale om endnu en topkamp, hvor ingen af holdene kan tillade sig at tabe point i toppen af Kvindeligaen. Kampen går i gang klokken 18.30.

Kampen i tal:

HC Lokomotiva Zagreb – Team Esbjerg 18-30 (8-14)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 7, Mette Tranborg 5, Anne Tolstrup Petersen 5, Nora Mørk 4, Kristine Breistøl 3, Kaja Kamp 2, Michala Møller 1, Kathrine Heindahl 1, Beyza Türkoglu 1, Julie Bøe Jacobsen 1.

Topscorer HC Lokomotiva Zagreb: Ana Malec 6.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 4

HC Lokomotiva Zagreb: 3

I SD Sutinska Vrela.