Mageløse Milling lukkede ned for Aarhus United

29/11 - 2022

Allerede fra kampens indledning viste Amalie Milling, hvilket kamp hun ville have. Sammen med et stærk forsvar og et angreb, der – i denne kamp – scorede på chancerne, kom gæsterne fra Aarhus United aldrig ind i kampen. Dermed endte opgøret i Kvindeligaen med en storsejr til Team Esbjerg på 32-23.

Målvogteren havde bare én af de der kampe, hvor hun ikke tillod noget. I de første 10 minutter stod hun på 75 procent, og mens kunne angrebet skabe en solid føring på 6-1.

Disse procenter blev svære at holde, men mindre kunne også gøre det. Især da offensiven ikke havde problemer med at score, og det på trods af, at Vilde Mortensen Ingstad og Marit Røsberg Jacobsen sad over med mindre skader.

Femmålsføringen blev roligt udbygget, som halvlegen skred frem. Bolden gjorde arbejdet i angrebet, hvor den blev ført klogt rundt. Det vidnede målscorerne også om, da alle udespillere kom på tavlen i kampen.

Ved Beyza Türkoglus mål til 13-5 tvang det gæsterne til at tage deres anden timeout, så der kunne sættes en dæmper på det flow, som hjemmeholdet var inde i. Det fik dog ikke den ønskede virkning, og Anne Tolstrup Petersen scorede til 16-6 få minutter efter.

Pauseføringen på 17-8 var også med til at fortælle, at Team Esbjerg spillede en kontrolleret kamp, mens gæster ramte en dag, der var under deres vante niveau. Personificeret i Amalie Milling, der stod med 60 procent efter de første 30 minutter.

I anden halvleg så de 2150 fremmødte tilskuere kampen knække endnu mere over. Team Esbjerg holdt koncentrationen højt, og Kaja Kamp scorede til 23-10 efter syv minutter. Føringen betød, at der blev roteret godt rundt for cheftræner Jesper Jensen. Med det kommende program in mente var det vigtigt at dosere spillerne.

Derfor kom Milling også ud med 10 minutter igen til fordel for Stine Lund fra U19-holdet. Offensiven blev også lidt mere rodet end normalt, og der sluttede Aarhus United også af med at hente lidt ind af føringen.

Alligevel kunne Team Esbjerg lukke kampen af med en god smag i munden, og dette var tiltrængt efter den store skuffelse i sidste uge i Ikast.

– Dette var drømmescenariet for denne kamp. Ligegyldigt om vi udstrålede, at stadig var masser af kraft, så vil der altid være lidt i bagagen efter sådan en slutrunde. Vi spillede uden Rikke (Poulsen, red.), Vilde og Marit i dag, og alligevel fik vi roteret godt rundt. Jeg tror ikke, at nogen spillede mere end 15 minutter i træk, så vi er rigtige glade, sagde Jesper Jensen, der også følte, at gæsterne i dag ikke leverede deres vanlige niveau.

– Jeg syntes heller ikke, at Aarhus kom helt ud af bussen, hvis man kan sige det sådan. De har et højere niveau, end de viste i dag. Oveni har Milling en fantastisk start på kampen. Da vi førte 10-5, syntes jeg ikke, det passede med antallet af spillerchancer. Det var Milling, der var skyld i det. Vi kom nemt frem til chancer, men vi gav også nogle chancer væk til dem.

I weekenden begynder EHF Champions League Women igen. Denne gang skal Team Esbjerg til Kroatien, hvor de skal møde Lokomotiva Zagreb. Debutanterne har endnu deres første point til gode i turneringen, men Balkan-stemningen og den lange rejse kan trække tænder. Kampen spilles på lørdag.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Aarhus United 32-23 (17-8)

Målscorere Team Esbjerg: Kaja Kamp 6, Kristine Breistøl 5, Michala Møller 4, Kathrine Heindahl 4, Nora Mørk 3, Henny Reistad 3, Anne Tolstrup Petersen 3, Beyza Türkoglu 2, Julie Bøe Jacobsen 1, Mette Tranborg 1.

Topscorer Aarhus United: Anna Berger Wierzba 5.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Aarhus United: 2

2150 tilskuere i Blue Water Dokken.