Topkamp tester Team Esbjerg efter slutrunde

24/11 - 2022

Den første modstander efter EM er en af de helt svære. Ikast Håndbold har hjemmebanen i opgøret mod Team Esbjerg i Kvindeligaen, og det bliver en kamp, hvor et nederlag kommer til at betyde ekstra, da det også er med til at give en direkte modstander i topkampen to point.

Og kampen har hen over de sidste uger fået mere betydning. Randers HK’s konkurs har betydet, at Ikast får pointene tilbage fra deres indbyrdes kamp, som de ellers tabte. Dermed har de maksimumpoint efter de første syv kampe som det eneste hold i ligaen.

Et nederlag vil derfor næsten være katastrofal for Team Esbjergs chancer for at vinde grundspillet og dermed første prioritet til en billet til EHF Champions League Women i næste sæson.

Samtidig kommer Team Esbjerg også til kampen, hvor omtrent halvdelen har været afsted til EM. Dermed har mængden af træninger været få og minimale, hvilket naturligvis ikke skaber den bedste optakt. Heldigvis har Ikast Håndbold også haft flere bærende kræfter afsted til slutrunden, og derfor kommer der til at blive flere tilfældigheder i spillet, spår cheftræner Jesper Jensen.

– Det bliver et opgør, hvor ingen har kunnet træne meget sammen. Ikast har haft en kæde hjemme, men nogle af deres spillere har også været afsted. Det er spillere fra begge hold med gode individuelle kvaliteter, som kommer til kampen med god form, men hvor kollektiverne har mistet lidt. Det kan betyde, at det bliver lidt urytmisk, og at tilfældighederne kommer mere i spil, siger Jesper Jensen.

Vejen til de to point for Team Esbjerg bliver at holde fokus. Spillerne skal acceptere, at ikke alt kommer til at gå, som de har trænet hen over efteråret, da de nu skal tilbage til klubhåndbold igen.

Det hold, som bedst kan leve med at fejlene vil komme, og at de ikke bliver til flere, vil stå med bedre chancer for at tage de to vitale point, som kan blive værdifulde senere på sæsonen.

– Det er en præmis, når man kommer hjem fra en slutrunde. Ikke alt sidder i skabet. Det kan være det går op i en højere enhed, men det vil også næsten være utopi, når man ikke har spillet sammen i fire uger. Der er dog masser af individuel kvalitet, og hvis vi anerkender, at det ikke altid vil gå godt, så kan vi også hente to point, siger cheftræneren.

Flere spillere har nogle små skavanker, og deres tilstand vil blive fulgt nøje op til kampen i håb om, at de vil være klar til kampen mod Ikast.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen mod Ikast Håndbold fredag den 25. november kl. 19.00 i IBF Arena:

Målvogtere: Amalie Milling og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.