Team Esbjerg-spillere med hovedroller ved EM

23/11 - 2022

Det netop færdigspillede EM i håndbold i Slovenien, Montenegro og Nordmakedonien endte i norsk triumf, mens Danmark måtte se sig slået i deres første finale i 18 år. Set med danske øjne blev det en trist afslutning på en slutrunde, hvor holdet dog igen spillede sig til medalje.

For Team Esbjergs vedkommende var slutrunden dog ét stort triumftog. Syv spillere tog afsted, og de endte alle med at spille en hovedrolle gennem turneringen. Faktisk endte de alle i finalen, hvor de var med til at være afgørende for, at det blev Norge, som igen kunne løfte trofæet og kalde sig Europas bedste.

Kathrine Heindahl, Mette Tranborg og Michala Møller var med det danske hold fra begyndelsen, hvor Kaja Kamp senere stødte til som reserve, mens Jesper Jensen igen styrede ude fra bænken. Her blev det til en sølvmedalje, efter de kvalificerede sig til den første finale for Danmark siden 2004.

Alle tre havde også en fremtrædende rolle. Kathrine Heindahl blev forsvarets styrkvinde, og hun endte også med at få lidt personligt hæder, da hun blev kåret til turneringens bedste forsvarsspiller. Mette Tranborg brillerede også i kampene. Især i forsvaret viste hun stor styrke, og i omstillingerne kom hun frem til mange gode chancer, hvor det også blev til mange mål.

Michala Møller kom igen med på sidste mandat, men det slog ikke bagspilleren ud. Efter flere brændte straffekast fik hun muligheden, og hun slog til. Skarpheden fra de syv meter førte til, at hun nærmest blev holdets specialist til disciplinen.

– Det gik godt, og det kan man overordnet sige for alle Team Esbjerg-spillere. De kom hjem med en god oplevelse, hvilket kan give dem et løft. Mette spillede måske sin bedste slutrunde, Kathrine var den bedste forsvarsspiller, og Michala scorede på straffekast, da hun fik chancen. Det var bare flot, siger cheftræner Jesper Jensen.

Desværre blev Danmark som bekendt overgået af Norge i finalen. Og hvis de danske Team Esbjerg-spillere havde en flot turnering, så havde de norske en vanvittig én af slagsen.

Nora Mørk endte som topscorer, hvor hun under turneringen kun brændte ét straffekast ud af 29. Henny Reistad endte på en tredjeplads på topscorerlisten, kun fire færre end Mørk. Men bagspilleren fik også titlen som turneringens mest værdifulde spiller.

Vilde Mortensen Ingstad var førstevalget på stregpositionen for nordmændene, og det blev til 31 mål for den ærgerrige spiller. Kristine Breistøl viste også storform, når hun kom ind. Skytten bankede boldene ind nærmest efter forgodtbefindende, og hun var en af de bedst skydende spillere gennem hele turneringen.

– De fire fik masser af spilletid, og for Vilde og Kristine var det den bedste slutrunde, de har været til. De fik det ansvar, som de gerne ville have, og det var virkelig flot. Og med Henny som MVP og Nora som topscorer, så var der masser af succes, siger Jesper Jensen.

Derfor er det også syv spillere og én træner, der kommer hjem med en masse gode oplevelser og selvtillid, og det giver også cheftræneren en tro på, at kvaliteten i holdet er til stede til at lave nogle resultater i denne sæson.

– Det betyder meget for vores stolthed, at spillerne kommer hjem med gode oplevelser og at det har været i fremtrædende roller. Det er en anerkendelse af, at vi i Team Esbjerg kan være med på det niveau, men også at vi kan tillade os at drømme om noget stort, siger Jesper Jensen, der ikke er bekymret over, hvor meget en slutrunde kan tære på kræfterne.

– Der vil komme en pris, men det er ikke lige nu, så det er vi rolige omkring. De kommer med selvtillid, og så skal vi nok finde pauser til dem undervejs.