Metz sendt hjem med første nederlag i Champions League

16/10 - 2022

Fra start så Team Esbjerg ud til at ramme det niveau, som skal til for at slå en af de bedste hold. At det så blev til en sejr på hele syv mål over franske Metz i EHF Champions League Women er kun en bonus, som holdet kommer til at tanke selvtillid på.

2490 tilskuere var med til at bære holdet frem i kampens indledning. Især Rikke Poulsen strålede her, hvor hun fik lukket af. Det var med til at give holdet et forspring på tre mål, inden franskmændene kom på tavlen.

Farten i Team Esbjerg-mandskabet var en anden. Både i forsvaret og angrebet. I defensiven valgte cheftræner Jesper Jensen at gå op i en skæv 5-1, for at komme lidt højere op på Metz’ Bruna de Paula, og det gav pote i første halvleg, hvor Kaja Kamp blandt andre var med til at lukke godt ned for brasilianerens rappe fødder.

– Bruna er bare en god spiller, og hen over en sæson vil vi gerne være en af dem, som tager et initiativ, fordi vi har så mange dygtige spillere med så mange kompetencer. Og det var fedt, at vi med så kort træningstid kan gøre det. Så sent som i går vurderede vi, om vi skulle, da vi kun havde brugt to træninger på det, og derfor var det endnu flottere, at spillerne leverede, sagde Jesper Jensen.

Offensivt kørte bolden også godt rundt, og langtsom fik Team Esbjerg udbygget føringen. Hen mod slutningen af de første 30 minutter kom de også foran med hele 16-8, men desværre holdt de ikke samme tempo resten af halvlegen ud, og derfor fik Metz hentet lidt af forspringet, men en føring på seks mål – 18-12 – må også siges at være godkendt.

Efter pausen kom franskmændene ud med meget mere intensitet. Tempoet var skruet højt op, og de begyndte at også at tro på, at de ville kunne hente hjemmeholdets føring, ført an af en velspillende Bruna de Paula. De kom op på 20-17, inden det gik op for Team Esbjerg, at de også havde et gear mere.

De svarede nemlig igen med samme iver og vilje, og netop som hele Blue Water Dokken troede, at det skulle blive en neglebidder, trak Team Esbjerg igen fra. Næste periode vandt de med 4-1, og føringen var igen på seks mål.

Udeholdet gav dog aldrig op, og derfor kunne ingen vide sig sikker på, at sejren var hjemme. Selvom føringen lå på seks-syv mål med 10 minutter igen, var der stadig en sund portion respekt, da modstanderen var i en høj kaliber.

Overblikket og køligheden til at afslutte kampen var til stede i slutminutterne, og derfor endte det også med en storsejr på hele syv mål.

– Der var mange gode præstationer. Rikkes i målet endte med at blive meget afgørende, for hun var med til slå det hul, fordi hun havde redningerne i starten af kampen. Det lignede ikke kæmpe redninger, men alligevel var det med til at give os en tryghed i forsvaret, at fik vi presset dem ud i de situationer, som vi gerne ville, så stod hun klar, sagde Jesper Jensen.

Sejren betyder, at Team Esbjerg igen kan tillade sig at kigge opad i tabellen. Med seks point er de to bag førerholdene Györi og Rapid Bucuresti. Næsten opgave i turneringen er på søndag, hvor tyrkiske Kastamonu venter. Inden skal holdet først møde Silkeborg-Voel KFUM i Kvindeligaen. Den kamp spilles på onsdag.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Metz Handball 35-28 (18-12)

Målscorere Team Esbjerg: Kristine Breistøl 9, Henny Reistad 8, Marit Røsberg Jacobsen 5, Kaja Kamp 4, Mette Tranborg 4, Vilde Mortensen Ingstad 4, Beyza Türkoglu 1.

Topscorer Metz Handball: Bruna de Paula 8.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 5

Metz Handball: 6

2490 tilskuere i Blue Water Dokken.