God indstilling og stærk første halvleg grundlagde sikker sejr

12/10 - 2022

Mørheden efter den lange rejse i weekenden var ikke til at spore, da Team Esbjerg udviste overskud i kampen mod Randers HK i Kvindeligaen. Føringen i første halvleg blev langsomt udbygget, uden at hjemmeholdet havde et modsvar. Derfor blev det også til en nimålssejr for gæsterne, som fik roteret godt rundt blandt alle spillere.

Team Esbjerg kom ud som et hold, der ikke viste tegn på, at de havde været igennem en lang og hård rejse i weekenden. Hurtigt udnyttede de Randers’ fejl til at skabe en føring på 0-3, inden værterne selv kom på tavlen.

Denne fart fortsatte de med, og føringen kom op på 5-10, inden udeholdet ramte en periode, hvor det ikke gik godt. Tre mål i træk til Randers tvang cheftræner Jesper Jensen til at sætte en stopper for det momentum, og han tog derfor en timeout.

Den hjalp, for de næste tre mål stod Team Esbjerg for, og så var føringen igen på fem til gæsterne, som havde gode muligheder i deres kontraspil. Hele seks af målene i de første 30 minutter kom i enten første eller anden bølge af omstillingerne, og det var også næsten forskellen ved pause, hvor udeholdet førte med 12-17.

Efter pausen kørte Team Esbjerg videre i samme tempo, da de stod for de første tre mål. Dette var med til at skabe et forspring på otte mål. Et bjerg, som Randers HK ikke kunne bestige trods et ihærdigt forsøg.

Men skarpheden var til stede i dag for gæsterne, og det var årsagen til, at sejren aldrig kom i fare. Føringen blev kun udbygget hen ad anden halvleg og lå hele tiden på omkring de syv-ni mål. Sidste mål kom ind via Kaja Kamps hånd på et straffekast til stillingen 25-34. Derfor havde cheftræner Jesper Jensen heller ikke en finger at sætte på kampen i dag.

– Jeg var meget glad for kampen. Det var en koncentreret indsats, hvor vi havde en god indstilling fra start. Vi kunne godt mærke, at vi var trætte af resultatet fra weekenden, så vi ville gøre det anderledes i dag, sagde Jesper Jensen.

Inden kampen var spørgsmålet, om de mange timer på vejen til og fra Rumænien ville koste, men det så ikke ud til, at det var mange procenter, der røg.

– Det havde kostet noget, for der var også lidt stille i bussen i dag på vej op til Randers, og det kunne have været et faretruende signal. Men spillerne gemte bare på kræfterne, og det er en ting, som man lærer gennem mange år med europæiske turneringer, sagde cheftræneren, der samtidig kunne fortælle, at Nora Mørk fik varmet op med holdet i dag uden de store problemer, men hun sad alligevel over til kampen.

Sejren betyder, at Team Esbjerg holder fast i toppen af Kvideligaen. Her står fire hold helt lige med hinanden. Men på søndag skal holdet igen i aktion i EHF Champions League Women. Her er modstanderen Metz fra Frankrig, som vandt over Team Esbjerg i bronzekampen ved Final4-stævnet i sidste sæson. Nu er muligheden for revanche til stede, når de kommer til Blue Water Dokken. Kampen går i gang klokken 16.

Kampen i tal:

Randers HK – Team Esbjerg 25-34 (12-17)

Målscorere Team Esbjerg: Marit Røsberg Jacobsen 8, Michala Møller 4, Kristine Breistøl 4, Vilde Mortensen Ingstad 4, Mette Tranborg 4, Anne Tolstrup Petersen 3, Kathrine Heindahl 2, Julie Bøe Jacobsen 2, Kaja Kamp 1, Beyza Türkoglu 1, Henny Reistad 1.

Topscorer Randers HK: Mette Brandt Nielsen 6.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Randers HK: 2

I Arena Randers.