Trist første halvleg spændte ben for det store comeback

09/10 - 2022

Selvom Team Esbjerg var bagud med syv mål i starten af anden halvleg, viste de stor moral og kampgejst i kampen mod CS Rapid Bucuresti. Holdet gav aldrig op og var også tæt på at komme foran i slutminutterne, men heldet slap op, og i stedet var det hjemmeholdet, der løb med sejren på 34-32.

Starten blev lidt som forventet. Hjemmeholdet kom ud med masser af vilje og en løbevillighed, som få kunne matche. Godt hjulpet på vej af de mange entusiastiske tilskuere, fik de også skabt et forspring, som Team Esbjerg skulle kæmpe for at holde snor i.

Midtvejes inde fik danskerne ramt noget. De fik scoret tre mål i træk og kom op på minus et, hvorefter holdene begyndte at skiftes med at sætte mål på tavlen, indtil Kathrine Heindahl fik brudt dette, ved at score til 13-13.

Kort tid efter fik Team Esbjerg dog en udvisning, der endte med at koste. For hjemmeholdet fik igen gang i maskinen, hvor også deres målvogter tog endnu mere fra. Med fire mål i træk skabte de et forspring, som hen mod slutningen af første halvleg blev større, selvom Kristine Breistøl fik scoret til 17-14. Rumænerne stod nemlig for de to sidste scoringer, og derfor det et bjerg af de større, som skulle bestiges i anden halvleg, da der stod 19-14 til værterne.

Kampen var ved at knække totalt i indledningen af anden halvleg, hvor rumænerne på et tidspunkt havde muligheden for at komme foran med otte mål, men i stedet blev det til en reducering i den anden ende, og det var med til at tænde noget, selvom det blev til mange kendelser mod danskerne

For i de næste mange minutter sad Team Esbjerg på hele kampen. Offensiven havde ingen problemer med at komme i gennem, og samtidig tog Rikke Poulsen fra i målet, og det var opskriften på et comeback.

Ved 24-18 scorede danskerne fire mål i streg og var hele tiden lige ved at komme op ved siden af hjemmeholdet. Det skete først, da der resterede seks minutter igen, da Henny Reistad fik udlignet til 30-30.

Herefter skiftede de til at score igen, og ved 32-32 med to minutter igen diskede Poulsen igen op med en vital redning. Offensiven kom nemt frem til en chance, hvor Vilde Mortensen Ingstad fik en glimrende mulighed i en presset situation med et halvandet minut igen, men målvogteren i det rumænske mål lavede en fremragende redning.

Rapid Bucuresti kom foran med 50 sekunder igen, og nu gjaldt det om at få det ene point hjem. Timeout-muligheden var der stadig, men Kaja Kamp blev spillet helt fri inde på stregen med 30 sekunder igen, men dommeren dømte hende overtrådt.

Helbanepresset førte desværre ikke til noget, da hjemmeholdet i stedet fik scoret til kampens resultat med fem sekunder tilbage. En trist afslutning på en kamp, hvor Team Esbjerg viste enorm moral under svære omstændigheder. Både i omgivelserne og med kendelser, der mildest talt var tvivlsomme.

– Vi spillede enormt fokuseret, og vi blev ved med at hænge fast. Mange vil nok kaste håndklædet i ringen, men vi blev bare ved med at kæmpe, så det var en stor indsats i anden halvleg, som var på højt internationale niveau, sagde cheftræner Jesper Jensen efter kampen, hvor han også pegede på, at den gejst, som holdet viste op gennem anden halvleg altid vil være der.

– Gejsten er ikke noget, vi lige fandt frem, det er noget, vi besidder. Vi var insisterende og havde ikke lyst til at rejse i fire dage for at blive kørt over. Men det er ingen katastrofe, at tage på udebane til Rapid, men det er også nogle af de point, som vi gerne vil tage.

Der venter nu en lang rejse hjem til Danmark igen, inden holdet på onsdag skal møde Randers HK i Kvindeligaen.

Kampen i tal:

CS Rapid Bucuresti – Team Esbjerg 34-32 (19-14)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 9, Kristine Breistøl 8, Vilde Mortensen Ingstad 5, Kaja Kamp 4, Marit Røsberg Jacobsen 2, Michala Møller 1, Kathrine Heindahl 1, Mette Tranborg 1, Anne Tolstrup Petersen 1.

Topscorere CS Rapid Bucuresti: Dorina Korsos, Lorena Ostase og Sorina Grozav 5.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 7

Rapid Bucuresti: 2

I Sala Sporturilor.