Ringkøbing venter, mens EM lurer ude i horisonten

03/10 - 2022

Lidt over en håndfuld spillere har i weekenden været afsted med deres landshold, hvor flere fik vist, hvor god en form de er i. Nu er de tilbage til hverdagen i Team Esbjerg, hvor modstanderen på onsdag i Kvindeligaen er Ringkøbing Håndbold. Og i modsætning til esbjergenserne har de kunnet forberede sig i uger, og det er en fordel for dem.

Ringkøbing kommer med en trup, som, cheftræner Jesper Jensen mener, er ganske stærk. I fjor viste de prøver på, hvor stærke de kan være. I Blue Water Dokken fulgte de med, og det var først efter pausen, det lykkedes Team Esbjerg at trække fra og vinde med otte mål.

Derfor er der kompetencer til stede på holdet. Blandet med en dybere forberedelse skal der ikke gå meget galt, før Team Esbjerg kan brænde sig. Det er cheftræneren klar over, men der bør stadig være en forskel mellem de to hold.

– De er et godt bevis på, at selv et hold med dygtige spillere kan have det svært i den danske liga. De er blevet bedre og bedre de seneste år, og alligevel spiller de om overlevelse. I sidste ende skal vi selv sørge for at præstere på banen. Vi kigger naturligvis på deres styrker og svagheder, men vi laver ikke noget om på konceptet, som vi arbejder videre med, siger Jesper Jensen.

Flere af Team Esbjergs norske og danske spillere deltog i weekenden i en opvarmningsturnering til EM. Slutrunden går i gang en måned tidligere en normalt, og derfor var det en af de sidste muligheder for at vise sig frem.

Det er et privilegium, som Team Esbjerg har, men det skaber også den ulempe, at når spillerne kommer tilbage, har de kun få dage til at forberede sig på næste kamp.

Ringkøbing har i modsætning haft mulighed for at forberede sig i flere uger på denne ene kamp, og det giver dem et lille plus op til opgøret.

– Jo færre landsholdsspillere man har, desto større fordel har man. Det er ikke noget, vi skal bruge meget tid på, for det er en af de præmisser, som vi spiller under. Det er sådan, det er. Vi skal i stedet være glade for det og ikke pive over det, siger cheftræneren.

En af landsholdsspillerne, der var afsted, var Nora Mørk. Låret driller stadig, og hun blev sendt hjem til Esbjerg igen. Om hun kommer i spil til kampen på onsdag mod Ringkøbing, siger Jesper Jensen:

– Det ser fint ud, men vi må se tiden an. Der er ikke sket noget yderligere med hende, men der venter også et EM om nogle få uger.

Resten af holdet er klar til jagte endnu en sejr.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen mod Ringkøbing Håndbold onsdag den 5. oktober kl. 18.30 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Amalie Milling og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.