Storhamar blev hamret på plads af skarpe Team Esbjerg

25/09 - 2022

Hurtigt lykkedes det Team Esbjerg at trække spændingen ud af kampen, da de mødte Storhamar i EHF Champions League Women. Inde for de første otte minutter kom hjemmeholdet foran med 7-1, og herefter var der aldrig tvivl om, at det skulle blive til to danske point i dette opgør.

Alle spillere hos Team Esbjerg var nemlig i spillehumør til dagens kamp, og det var tydeligt fra start. Da Marit Røsberg Jacobsen bankede den i kassen til 3-0 efter fire minutters spil, kunne Storhamars cheftræner også se det, og derfor tog han en timeout.

Den satte dog ikke et låg på lysten hos Team Esbjerg. Henny Reistad gjorde det til 4-0, inden nordmændene kom på tavlen for første gang. Men det blev igen efterfulgt af tre kasser i den anden ende.

Angrebet kørte videre i samme spor gennem opgøret, og forsvaret ville ikke stå tilbage. Gæsterne havde store problemer med at komme igennem, og Rikke Poulsen tog også godt fat i målet, hvilket gjorde betingelserne vanskelige for Storhamar.

De kom dog på 10-5 igen, men så skruede den danske offensiv lidt op for tempoet igen og scorede tre mål i træk. Lidt senere blev det igen plus fem i dansk favør, inden det begyndte at falde fuldstændig fra hinanden i det norske spil.

Fem mål i træk og føringen på 18-8 var med til at knække kampen over. 21-10 lød stillingen ved pausen, og det var svært at finde en utilfreds tilskuere blandt de 2400, der var til stede.

I anden halvleg stoppede Team Esbjerg ikke, selvom der blev roteret lidt rundt. Rikke Poulsen fik fyraften med en redningsprocent på 47, og Nora Mørk og Kristine Breistøl fik heller ikke banen at se i de sidste 30 minutter. Det gav dog tid til Julie Bøe Jacobsen og Amalie Milling, der også fik vist kvalitet.

Med tre hurtige mål i de første minutter af anden halvleg og en føring på 14 handlede det om at slutte godt af. Hvis Storhamar fik lukket meget af forspringet, ville holdet sidde med en lidt dårlig smag, men som Team Esbjerg spillede i dag, var der ikke meget at hente for nordmændene.

Det store forspring holdt, og selvom det blev til en sejr på 35-25 – altså plus 10 – var det stadig en solid sejr mod et hold, ingen kan sove på.

– Hele intensitet og spændingsniveauet i kampen var god, og det syntes jeg, var virkelig flot. For jeg syntes, at vi fik Storhamar til ikke at se så dygtig ud. Vi har set dem spille mange kampe, hvor de spillede godt, og hvis man ikke formår at spille på sit topniveau, så er Storhamar en svær størrelse. Men hvis man formår at stå klar på dem, som vi gjorde i dag, så ville de få det svært, sagde cheftræner Jesper Jensen efter kampen.

Kendskabet til spillerne har også været et tema op til kampen. Både Nora Mørk og Julie Bøe Jacobsen spillede mod dem i seneste sæson, og netop det kendskab var med til at hjælpe spillerne i stor sejren.

– Nogen af deres spillere har også været inde omkring det norske landshold, og det betød meget. Det var rart at vide, hvilken side de ville gå, og hvad deres favoritfinte var, og det hjalp især i forsvaret, hvor det var med til at give de nemme mål på kontra, sagde Henny Reistad, der sluttede kampen af med otte scoringer.

Og netop landsholdene bliver aktuelle. For mange af Team Esbjergs spillere skal nu ud til deres respektive landshold, og der er ikke kamp igen i Blue Water Dokken før den 5. oktober, hvor Ringkøbing Håndbold kommer forbi.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Storhamar 35-25 (21-10)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 8, Nora Mørk 4, Mette Tranborg 4, Kaja Kamp 3, Michala Møller 3, Kathrine Heindahl 3, Beyza Türkoglu 2, Marit Røsberg Jacobsen 2, Anne Tolstrup Petersen 2, Julie Bøe Jacobsen 2, Vilde Mortensen Ingstad 2.

Topscorer Storhamar: Maja Jakobsen 9.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 5

Storhamar: 4

2400 tilskuere i Blue Water Dokken.