Norske debutanter indgyder respekt hos Team Esbjerg

24/09 - 2022

For første gang nogensinde står Team Esbjerg over for Storhamar i en EHF Champions League Women-kamp. Nordmændene har aldrig før deltaget i den fornemmeste klubturnering i håndbold. Men på trods af statussen som debutanter har de allerede vist, at det ikke er et hold, som man kan løbe over.

Gennem de seneste fire år i deres hjemlige liga har de altid set sig slået af storesøster Vipers Kristiansand i finalen, og i deres første kamp i årets udgave af Champions League blev det også til et nederlag til franske Metz på hele ni mål.

De fik så vendt det hele på hoved i næste kamp mod HC Lokomotiva Zagreb. En sejr på 37-13 var med til at slå flere rekorder. Blandt andet den største føring ved pausen, som var på hele 15 mål. Derfor er det vigtigt at huske på, at spiller Team Esbjerg bare lidt under niveau, står de norske jenter klar på spring.

– Vi skal spille godt, og det er det fede ved Champions League. Man møder nye modstandere, hvor man skal tilpasse sig undervejs. Så vi har meget respekt for dem, selvom deres start på sæsonen har været lidt urytmisk ved først at tabe stort til Metz men bagefter vinde større over Lokomotiva Zagreb, siger cheftræner Jesper Jensen.

I modsætning til andre modstandere i EHF Champions League Women tager Team Esbjerg til kampen med et større kendskab til modstanderen. Mange af de norske spillere i den esbjergensiske trup kender spillerne fra Storhamar, og Nora Mørk og Julie Bøe Jacobsen mødte dem i sidste sæson.

Denne viden kommer cheftræneren helt sikkert til at trække på i sin forberedelse til kampen. For nok kan det være, at han kan se ting på video, men når spillerne står i situationen, får de en bedre fornemmelse af, hvad der skal til for at stoppe dem.

– Nora er godt opdateret på deres spillere, mens vores danske spillere lige skal vænne sig til dem. Der er meget, som vi skal forholde os til, så vi kan ikke lægge en skabelon fra starten. Men vi kommer til at bruge Noras viden om deres spillere. Vi skal bruge alt, det vi kan, siger cheftræneren.

Storhamar kommer til Blue Water Dokken med en tro på, at de kan levere et godt resultat, og vinderen af denne kamp kan begynde at sigte mod toppen af gruppen, hvor Györi indtager førstepladsen.

Truppen til kampen kommer også til at være top. Ingen skader og efter en lille pause er Nora Mørk igen med på holdkortet.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League Women mod Storhamar søndag den 25. september kl. 16.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Amalie Milling og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.