Esbjergensisk forsvar kørte København trætte

14/09 - 2022

En defensiv, der tacklede igennem var med til, at Team Esbjerg i Kvindeliga-kampen mod København Håndbold tog en sejr på 31-23. Selvom cifrene fortalte en sikker sejr, så kom den første helt hjem med et kvarter igen.

Gæsterne havde gennem kampen problemer i offensiven, men det var først hen mod slutningen af opgøret, at hjemmeholdet fik skabt et forspring, der var med til at knække kampen.

Indledningsvis var begge mandskaber nemlig jævnbyrdige. Først var det københavnerne, der fik skabt en lille forspring, der dog blev hentet igen kort tid efter, for så igen at skabe en ny føring på to mål.

Ved stillingen 8-9 halvvejes inde i første halvleg ramte gæsterne en krise. Det var det en af de store. I 14 minutter lykkedes det dem ikke at komme igennem forsvaret til en kvalificeret afslutning. Og når de endelig gjorde stod den nu tidligre holdkammerat Amalie Milling i vejen. Team Esbjerg-keeperen stod de første 30 minutter på 52 procent.

– Kendskabet til holdet hjalp en smule. Jeg havde ikke set meget video af dem, da meget af det sad i hukommelsen. Jeg havde opstarten med i klubben, hvor jeg var med til træninger, og de lå ikke langt tilbage, sagde Amalie Milling, der også havde overskud til at grine af egen ulykkeligheder.

For en af kampens mere underholdende mål faldt i anden halvleg. Målvogteren havde egentlig reddet skuddet fra Silje Brøns, men på en eller anden måde blev bolden nærmest skovlet ind i målet.

– Den sad fast i mine bukser. Og det var så en redning, som så blev til et selvmål. Hvilket er mit første nogensinde, grinede målvogteren.

En scoringspause på næsten 15 minutter burde være med til at knække kampen, men Team Esbjerg-offensiven manglede stadig den sidste skarphed. Henny Reistad kom godt med igen efter hendes skade, og hun fik også scoret seks mål. Nora Mørk kom også ind og havde en hånd med i flere scoringer. Enten som skytte eller oplægger, men de sidste procenter mangler stadig for alle, inden det for alvor vil klikke.

– Vi spillede godt i disse minutter, men der manglede stadig lidt intensitet, og vi lavede stadig lidt for mange tekniske fejl, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Tavlen sagde 13-10, da anden halvleg gik i gang, og København fik igen banket nogle mål i kassen. Det lykkedes dem faktisk at hente forspringet, og flere gange var de tæt på at få kontakt med Team Esbjerg.

De gik fra 19-15 til 19-18, inden det gik galt. Flere udvisninger betød, at de ikke fik skabt en rytme. Samtidig begyndte Milling igen at tage fra, og hun sluttede kampen af med en redningsprocent på 44.

Med til historien hørte også, at værternes offensiv slog til. Målene gik ind på stribe, og føringen blev kun større, og gæsterne kom ikke tættere på end de 19-18.

For med cirka syv minutter igen stod der 28-20, og kampen var afgjort til Team Esbjergs fordel. Den endte 31-23, og derfor var resultatet også med til at snyde lidt. Men det tog intet fra sejren.

– Jeg var meget tilfreds, og så skal vi lige kigge på de sidste fem procents power. Men jeg syntes også, at det var fedt, at vi kunne starte med Vilde, Briestøl og Røsberg ude og på den måde øve os i, at vi ikke bare er det samme hold, der starter hver gang, afsluttede Jesper Jensen.

Hvem der så starter inde i næste kamp ved kun han. Dette opgør er på lørdag, hvor holdet tager til Montenegro for at møde Buducnost i EHF Champions League Women.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – København Håndbold 31-23 (13-10)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 6, Beyza Türkoglu 5, Anne Tolstrup Petersen 5, Mette Tranborg 4, Nora Mørk 3, Vilde Mortensen Ingstad 3, Kathrine Heindahl 2, Kaja Kamp 1, Michala Møller 1, Kristine Breistøl 1.

Topscorer København Håndbold: Silje Brøns 6.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

København Håndbold: 5

1780 tilskuere i Blue Water Dokken.