Ajax København bokser over deres vægt

29/08 - 2022

I flere sæsoner er det lykkedes tirsdagens modstander i Kvindeligaen, Ajax København, at blive oppe trods et begrænset budget. Overlevelsen skyldes blandt andet god fight, og det skal Team Esbjerg være opmærksomme på, når københavnerne tager den lange tur vestpå til sæsonåbningen.

For Team Esbjerg har indledningen på sæsonen være god. To sejre ud af to mulige er facit, og det er med til, at holdet har fået den optimale start. Flere spillere har strålet, og relationerne mellem de nye ansigter og gamle kendinge bliver kun bedre for hver dag.

Disse kommer dog på prøve på tirsdag, spår cheftræner Jesper Jensen. For Ajax har gennem sin tid i Kvindeligaen vist, hvad de dur til.

– De er gode til at udnytte potentialet i deres trup, og de har klaret sig i ligaen gennem flere år på et minimalt budget. De kommer med gode relationer, og det skal være vejen for dem igen, for det er de dygtige til. Derfor er det heller ikke rart at møde dem i starten af sæsonen, hvor vi selv har nye spillere, der skal spilles ind, siger Jesper Jensen.

I sidste ende burde kvaliteten fra Team Esbjerg være udslagsgørende for opgøret. Selvom der har været spillet smalt i de to første kampe, så har det skabt noget positivt.

For bagspillerne Kristine Breistøl, Nora Mørk og Michala Møller, der har været mest brugt, er forståelsen for hinanden allerede ret højt, og derfor bør det også blive til to point i årets første ligakamp.

– Det er os selv, der skal afgøre det. Hvis vi spiller vores eget spil og kommer med det, som vi kan, så er vi bedre end dem. Modsat kender de bedre til vores spillere, end vi kender til dem, og det giver dem et fundament, som vi ikke har. Men vores rutine skal kunne stå imod det, selvom vi er mere skrøbelige, siger cheftræneren.

Denne skrøbelighed kom også til syne mod Randers, hvor det endte med en smal sejr på to mål. Brændte chancer førte til, at defensiven måtte hive sejren hjem, men spillet er allerede i forbedring.

– Fremgang er til at se, synes jeg. Det har været en god uge for os med sejr i Super Cup og videre avancement i pokalturneringen, hvilket står i kontrast til fredag i forrige uge, hvor det var ret rodet efter træningskampen mod Nykøbing F., siger Jesper Jensen.

Derfor er der også håb om, at det vil se endnu bedre ud på tirsdag. Faktum er dog, at Mette Tranborg stadig er tvivlsom til opgøret. Heldigvis har Vilde Mortensen Ingstad haft det godt, og hun forventes at komme i spil.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen mod Ajax København tirsdag den 30. august kl. 18.30 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Amalie Milling og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk og Mette Tranborg.