Milling reddede Team Esbjerg videre i Randers

26/08 - 2022

Team Esbjerg vil vinde alle de turneringer, klubben deltager i, og titelforsvaret i Santander Cup lykkedes i 1/8-finalen i Randers, hvor et godt kæmpende hjemmehold solgte sig dyrt og slap af sted med et nederlag på to mål, 20-22, mod de tårnhøje favoritter.

Havde det ikke været for den nye målvogter, Amalie Milling, der godt hjulpet af forsvaret i første halvleg og af egen drift efter pausen stod en flot kamp med 23 redninger, kunne kampen have tippet over til kronjysk fordel.

Spillemæssigt var Team Esbjerg klart bedst i kampens første 30 minutter og burde have ført langt mere end de fire mål, holdet gik til pausen med. Men et hav af brændte chancer stod i vejen for en tidlig afgørelse. Pokalmestrene fulgte godt op efter pausen og nåede op en seksmålsføring, inden Randers atter bød ind og formåede at reducere til 20-21 med 40 sekunder igen.

Lykkeligvis holdt Michala Møller hovedet koldt og scorede til slutresultatet med få sekunder igen, og dermed var adgangen til kvartfinalen mellem jul og nytår sikret.

– Alt i alt har det været en fantastisk uge med sejren i Super Cup og nu sejren i Santander Cup, som klart var den vigtigste kamp. Vi vil rigtig gerne nå langt i pokalturneringen og forsvare titlen. Jeg synes, indstillingen var god, og når man ser bort fra den dårlige udnyttelse af chancerne, er jeg godt tilfreds med indsatsen mod Randers, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Han noterede sig, at Anne Tolstrup fik spilletid på højre fløj, at Julie Bøe Jacobsen fik prøvet sig af som playmaker, og at U19-spilleren Caroline Gade fik mærket atmosfæren på topniveau på venstre fløj i en kamp, hvor Henny Reistad og Mette Tranborg sad ude.

Cheftræneren er også tilfreds med det helt anderledes udlæg i Kvindeligaen mod Ajax København tirsdag aften kl. 18.30 i premierekampen i Blue Water Dokken fulgt op af en udekamp mod SønderjyskE senere på ugen. I fjor var kampprogrammet Viborg HK og Odense Håndbold i de to første ligakampe med nederlag til følge, da spillerne næsten ikke havde nået at træne sammen efter OL i Tokyo.

Kampen i tal

Randers HK – Team Esbjerg 20-22 (7-11)

Målscorere Team Esbjerg: Michala Møller 4, Kristine Breistøl 4, Julie Bøe Jacobsen 3, Kaja Kamp 2, Kathrine Heindahl 2, Beyza Türkoglu 2, Marit Røsberg Jacobsen 2, Vilde Ingstad 2 og Caroline Gade 1.

Topscorere Randers: Mette Brandt Nielsen 5 og Anne Berggreeen 4

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Randers: 5

Tilskuere:

410 i Randers Multi Hal 1