Succesen fra Super Cup skal gentages i Randers

25/08 - 2022

Få havde regnet med, at forskellen mellem Team Esbjerg og Odense Håndbold var så stor, som den var i tirsdagens Sparekasse Danmark Super Cup. 11-målssejren overraskede alle, men sæsonstarter har det med at forskydningerne er større, end de reelt er. De kan også være med til at fange store hold på hælene, og det er cheftræner Jesper Jensen meget opmærksom på, inden holdet går ind til ottendedelsfinalen i Santander Cup mod Randers HK.

Træerne gror ikke ind i himlen. Selv ikke efter en storsejr over Odense, og derfor kræver det stadig hårdt arbejde.

– Vi kan bygge videre på sejren over Odense ved at vide, at tingene ikke bare kommer af sig selv. Det handler om at blive ved med at vise ærgerrighed og hente de procenter, som vi stadig mangler. Det gør vi ved at holde snuden i sporet og bevise, at dette ikke var en engangsforestilling, siger Jesper Jensen.

Fredagens modstander har hen over sommeren mistet flere profiler, men de har i stedet fået bygget et ungt og talentfuldt mandskab sammen. De kommer med en vitalitet, som Team Esbjerg skal prøve at matche med deres rutine og individuelle kvaliteter.

Projektet i Randers er ikke gået cheftrænerens øjne forbi, og han sender også roser afsted mod sin direkte modstander.

– Det bliver en vanskelig opgave, for de har et godt hold. Ole Bitsch gør et godt stykke arbejde, og det bliver spændende at se, hvor langt de kan komme. De vandt også stort over Viborg HK i en træningskamp i sidste uge. Så der kommer til at ske meget, og de er godt kørende, siger Jesper Jensen.

Og der er ikke plads til overraskelser. I Santander Cup er det kun vinderen, der får noget ud af det. Taberen kan ikke vende tilbage igen, da den er ude af turneringen. Konsekvenserne hænger over hovederne, og skyerne er mere grå over favoritterne.

Det er en af de store mentale udfordringer, som holdene skal arbejde med, når de går på banen i Randers. Og det er noget, som kan skabe en kamp.

– Vi ved, at det er knald eller fald, og der er en enorm konsekvens ved ikke at vinde. Det sidder i hovedet på os, så vi har alt at tabe, mens de har alt at vinde. Men vi er stadig i gang med opbygningen, siger cheftræneren.

Henny Reistad sidder stadig ude, mens Mette Tranborg er tvivlsom, efter hun havde en mindre skade til kampen mod Odense.

Team Esbjergs trup til kampen i Santander Cup ottendedelsfinalen mod Randers HK fredag den 26. august kl. 18.30 i Arena Randers:

Målvogtere: Amalie Milling og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk og Mette Tranborg.