Team Esbjerg udraderede Odense og tog årets første titel

23/08 - 2022

Trods flere skader viste Team Esbjerg ingen nåde over for rivalerne fra Odense Håndbold, da de to hold tørnede sammen i årets første kamp i Sparekassen Danmark Super Cup. Fynboerne førte med 0-1, men herefter sad esbjergenserne totalt på kampen, som sluttede 36-25 til Jesper Jensens tropper.

Hverken Mette Tranborg, Dinah Eckerle, Sanna Solberg eller Henny Reistad var med til dagens kamp på grund af skader og lykkelige omstændigheder. Derfor var Caroline Gade også kaldt ind til gardering, men bredden blev ikke et problem.

For startopstillingen leverede. I begge ender af banen. I kampens start var det især Nora Mørk, der strålede i gennem. Den nye spillere dirigerede offensiven, og selvom Reistad ikke var med, så var der intet, der rigtig kunne holde Team Esbjerg fra at score.

Michala Møller satte gang i løjerne, da hun scorede holdets første mål, og Beyza Türkoglu og Kathrine Heindahl fulgte lige efter. Og i den anden anden tog Rikke Poulsen også fra på vigtige tidspunkter.

Føringen kom op på 7-3, inden fynboerne fik sat i prop i den esbjergensiske offensiv. De fik hentet ind til 10-9, inden Team Esbjerg fik skruet op på tempoet igen og kom foran med 13-9. De kom også foran med fem, inden Odense satte sig på første halvlegs to sidste mål, så føringen blev på tre, 18-15.

Men nærmere kom Odense ikke igen. Anden halvleg begyndte katastrofalt for fynboerne, der lukkede fem mål ind, før de igen kom på tavlen. Dominansen var til at føle på, og der var ikke en finger at sætte på indsatsen.

Med 11 minutter igen kunne der komme lidt nervøsitet ind, da fynboerne havde muligheden for at spille sig på minus fire. Chancen glippede og i stedet fik Team Esbjerg scoret de efterfølgende tre mål og dermed cementerede sejren.

Til sidst gik det helt galt for Odense, for esbjergenserne gav ikke slip. Og med fire røde af de sidste fem mål i kampen endte det nærmest i en ydmygelse, da pokalvinderne slog mestrene med hele 11 mål.

Ingen af Team Esbjerg-spillerne faldt i gennem. Alle kæmpede indædt efter en trist afslutning på opstarten med en afklapsning til Nykøbing F. Håndbold, og derfor var cheftræneren også lykkelig over, at holdet kunne bære opgaven. Også med henblik på, at fire spillere ikke var med, og flere var tvivlsomme.

– Vi vidste, at Julie Bøe kun havde haft fire træninger med os. Vilde kæmpede sig i gennem med smerter, og dét var en kæmpe gevinst, for så kunne vi aflaste nogle af spillerne i forsvaret. Så vi var nervøse, efter at have tabt til Nykøbing for så møde et Odense i fuldt vigør, sagde Jesper Jensen.

En af dem, der også bed fra sig, var Kaja Kamp. Med otte mål på lige så mange forsøg viste hun, at offensiven i den grad var i en klasse for sig. Og hun jublede også over, at holdet viste noget helt andet end fra seneste træningskamp mod Nykøbing.

– Det var så vanvittigt flot! Vi ville gerne rette op på det udtryk, som vi havde fra kampen mod Nykøbing, og vi vidste, vi skulle gå all in på udtrykket i dag, og når vi gør det, så spiller vi som i dag, og det var sindssygt fedt at alle bød ind og bidrog, med det de kunne, sagde stregspilleren.

Sæsonen er nu i gang og på fredag venter næste kamp. Randers HK er modstanderen i ottendedelsfinalen i Santander Cup, hvor Team Esbjerg er forsvarende mestre.

Kampen i tal:

Odense Håndbold – Team Esbjerg 25-36 (15-18)

Målscorere Team Esbjerg: Nora Mørk 9, Kaja Kamp 8, Kristine Breistøl 7, Michala Møller 5, Marit Røsberg Jacobsen 3, Kathrine Heindahl 2, Beyza Türkoglu 2.

Topscorer Odense Håndbold: Dione Housheer 8.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Odense Håndbold: 3

4.670 tilskuere i Gigantium, Aalborg.