Marit Frafjord er tilbage i Team Esbjerg – nu i ny rolle

05/07 - 2022

Hun stod for et af håndboldens mest bemærkelsesværdige comeback, da hun et halvt år efter sit erklærede karrierestop vendte tilbage på topplan for Team Esbjerg i slutningen af 2018. Det kom til at vare indtil denne sommer, da hun endegyldigt lod sig pensionere som elitespiller.

Nu er Marit Malm Frafjord, 36 år, klar til håndbold igen, men denne gang uden for linjerne. Hun indtræder i bestyrelsen i Team Esbjerg Elitehåndbold A/S og bliver dermed den første kvinde i klubbens øverste ledelse.

– Jeg tror, det er fint at få en ind, som har spillet tophåndbold for ikke længe siden, især i forhold til de sportslige beslutninger. Og så kan det være, at jeg som kvinde nogle gange ser lidt anderledes på tingene, siger Marit Frafjord.

Hun kan se tilbage på en aktiv karriere, hvis lige er svær at opdrive i international kvindehåndbold. På klubplan er den gået over Byåsen, Viborg HK, Larvik HK, CSM Bucuresti og Team Esbjerg, og det er blevet til syv nationale mesterskaber i Danmark, Norge og Rumænien, heraf to i Team Esbjerg. På det succesrige norske landshold har hun spillet 212 kampe og scoret 411 mål. To OL-guldmedaljer, et verdensmesterskab og fem europamesterskaber blev det til med landsholdet.

I Team Esbjerg er Marit Frafjord klar til at opnå endnu flere meritter og medaljer:

– Klubben er på vej i en vældig spændende retning, som jeg gerne vil være med i, nu blot på en anden måde. Ledelsen har flyttet Team Esbjerg skridt for skridt, det er et langsigtet projekt, hvor økonomien skal følge med, og klubben er nu blandt de bedste i Europa. Det vil blive en kæmpelæring for mig at sidde i bestyrelse med seks mænd med så meget erfaring fra helt andre områder. Jeg glæder mig til at arbejde sammen med dem, siger Marit Frafjord.

Hun gav ved afslutningsfesten efter forrige sæson over for bestyrelsesformand, Bjarne Pedersen, udtryk for, at hun kunne være interesseret i at være med til at præge Team Esbjerg også efter den aktive karriere. Det blev for nylig fulgt op af en kop kaffe med Marit og hendes danske mand, Jesper Svangård, i hans firma, New Mags i Østbirk, hvor hun nu arbejder på fuld tid.

– Jeg er stolt af, at en stor håndboldprofil som Marit Frafjord har så stor tiltro til Team Esbjergs visioner og målsætninger, at hun gerne vil være med til at realisere dem på ledelsesniveau. Vi glæder os meget til samarbejdet og til at drage nytte af hendes store erfaring og viden om international kvindehåndbold, sige Bjarne Pedersen.

Marit Frafjord blev formelt godkendt som nyt bestyrelsesmedlem på et møde i slutningen af juni. Hun klar nu til at sætte sit præg på arbejdet i en bestyrelse, der består af de tre klubejere, Bjarne Pedersen, Kurt Skov og Peter Jørgensen, samt Niels Kaalund, Johnnie La

Fontaine og Søren Langelund. De har alle rod i erhvervslivet og har dermed en helt anden baggrund end det nye medlem.

– Det sender et stærkt signal til omverdenen, at Marit har så stor respekt for, hvad Team Esbjerg hidtil har præsteret, at hun ønsker at være en del af ledelsen og gøre en indsats for klubben i fremtiden, siger Bjarne Pedersen.