Bag cheftræneren står en kvinde – nu på fjerde sæson

28/06 - 2022

Lige bortset fra, at Team Esbjerg er hjemmehørende i pæn kørselsafstand fra hendes hjemby, Odense, passer alle forhold i klubben assistenttræneren i de seneste tre sæsoner perfekt. Ana Razdorov Lyø har lige forlænget samarbejdet med yderligere en sæson og har ikke andre planer med sin trænerkarriere efter tre år i klubben.

– Der er så mange fede ting ved den klub. Håndbold består meget af det sociale med spillerne, cheftræner Jesper Jensen, bestyrelsen og stadig flere af sponsorerne, som jeg mødte på turen til Budapest for nylig. Jeg har sagt før, at dette ikke kun er et job, men en livsstil. Jeg har følelsen af at være en del af en stor familie, siger Ana Razdorov, 49 år.

Den serbiskfødte håndboldprofil har en fortid som spiller på topniveau i Eksjugoslavien og Holland, som hun har spillet ca. 85 landskampe for, samt i Danmark, som hun kom til for 20 år siden. Trænergerningen blev indledt i 2010 på både ungdoms- og seniorniveau, og ved siden af uddannede hun sig til folkeskolelærer i 2016 og diplomtræner i håndbold i 2019. Inden Team Esbjerg var Ana Razdorov cheftræner i Fredericia HK i 1. division.

– Jeg lærer sindssygt meget af Jesper, og jeg føler, at jeg nu høster frugten af den viden, jeg har tilegnet mig i tidligere sæsoner. Men jeg kan også give noget igen, og jeg kan mærke, at han har tillid til, at jeg kan løse stadig flere opgaver. Jeg føler, at jeg udvikler mig meget som træner, siger Ana Razdorov.

Dermed er bolden spillet over til Jesper Jensen, der er meget tilfreds med, at Ana Razdorov i endnu en sæson ikke bare kan aflaste ham i dobbeltfunktionen som både klubtræner og landstræner, men også tilføre holdet og ham andre facetter af håndboldspillet. Han fremhæver dog særligt assistenttrænerens personlige egenskaber.

– Ana er en enormt varm person, som favner mennesker på en rigtig god måde. Vi er som hold og trænerteam meget sammen og tæt på hinanden under stress og pres, og hendes hjertevarme er en værdifuld egenskab i et professionelt miljø, hvor resultaterne fylder så meget. Vi er forskellige, hun med sin serbiske afstamning og jeg med mit i visse situationer lidt for rolige temperament. Vi har håndboldfagligt fundet en god rytme i forhold til at hjælpe og aflaste hinanden, siger Jesper Jensen.

Ana Razdorov er hollandsk statsborger og har for Holland deltaget i tre slutrunder. Hun er gift med en af Danmarks bedste volleyballspillere gennem tiderne, Peter Lyø. Parret har tre børn, som hun alle har været træner for i IF Stjernen Odense.