Tårerne trillede efter en trist afslutning på sæsonen ved Final4

05/06 - 2022

At afslutte en sæson med klubbens første medaljer i EHF Champions League Women ville have været flot, men det var ikke tåre af glæde, som strømmede ned over de hårdkæmpende kvinder fra Team Esbjerg søndag eftermiddag i Budapest. I stedet var det triste miner, som kunne læses på deres ansigter, da de tabte bronzekampen til franske Metz med 26-32.

Kvalerne i offensiven var mange i kampens indledning. Selvom de første to mål kom sammen med Metz’ to første, så gik der lang tid, før det tredje kom. Beyza Türkoglu sendte den ind, men franskmændene havde scoret syv i alt, og derfor havde de opbygget en solid føring.

Målet satte en prop i hullet, men forspringet virkede til næsten at være uoverkommeligt. Metz havde ingen problemer med at spille sig til fine chancer, og mål fik de også mange af.

– Jeg syntes, at vi spillede virkelig godt i de første syv minutter, også kiggede man op på tavlen, og vi var bagud med tre. Jeg følte, at Metz var lidt heldige i de minutter, og derfra ødelagde vi kampen for os selv i de næste 23 minutter ved ikke at være helt til stede, sagde Jesper Jensen.

Hen mod slutningen virkede det til, at Team Esbjerg kunne hente lidt ind igen. Marit Røsberg Jacobsen og Henny Reistad fik reduceret på to mål i træk til 12-16, men det var modstanderen, der fik sendt de to sidste bolde i kassen, inden haluret viste 30 minutter.

– Vi havde en ordentlig snak i pausen om, hvilket udtryk vi gerne ville komme med, for vi var ikke tilfredse med første halvleg, sagde cheftræneren.

Efter pausen skulle der ske noget andet, og det fandt holdet. Selvom Metz kom op på 12-19, så lykkedes det Team Esbjerg at finde det spil frem, som de skulle have fundet fra starten af opgøret. De næste fire mål var røde, og derfor skrumpede forspringet godt ind.

Ved stillingen 17-20 var momentummet hos Team Esbjerg, indtil Metz fik en glimrende mulighed. Men Rikke Poulsen stod i vejen, og det gjorde hun også for riposten. Da Beyza Türkoglu scorede i den anden ende virkede det til, at danskerne for alvor var med i opgøret.

– Udtrykket efter pausen var væsentligt bedre. Det var dog også en periode, hvor kendelserne gik vores vej. Vi kom stadig med meget mere power og kom bedre ind i tacklingerne, og det var det, som vi skulle have gjort fra starten.

Men Michala Møller vrikkede rundt, og det satte sig måske i spillerne. De næste tre mål fra franske, og så var forspringet igen på grænsen til det uoverskuelige. Det var heller ikke et forspring, som de kom tæt på igen.

Tættest var, da Annette Jensen scorede til 23-26, men Metz ramte herefter en periode på fire mål i træk, hvilket var med til at lukke kampen. Offensive haltede efter, og flere fejl i angrebet var årsagen til, at danskerne ikke fik kontakt igen.

Det hele sluttede med gråd. Metz tog sejren på 26-32, og dermed fik de deres første medaljer ved et EHF Champions League Final4-stævne, mens Team Esbjerg tog tomhændet hjem.

Nederlaget ramte truppen hårdt. Flere spillere kunne ikke holde tårerne tilbage, selvom de ihærdigt prøvede ikke at blive overvældet af nederlagets stund. At slutte en sæson af, hvor man næsten har vundet alt på sin vej, for så at tabe tre finaler i træk, ville kunne slå alle ud. Men de skal ikke definer denne sæson, som har budt på mange store triumfer for klubben.

Spillerne tager nu på en fortjent ferie, efter flere af dem knap nok fik en ferie i fjor. Næste kamp ligger i slutningen af august, og det bliver startskuddet på en kampagne, hvor jagten på nye og større triumfer indledes.