Györi viste sig for stærke til sidst

04/06 - 2022

Langt hen ad opgøret var Team Esbjerg lige med verdensstjernerne fra Györi, men med et kvarter igen faldt korthuset sammen, og ungarerne trak afgørende fra i semifinalen i EHF Champions League Womens Final4.

Det tydede på en tæt kamp i første halvleg. Kristine Breistøl satte opgørets første scoring ind, og herefter scorede begge hold på skift. Ved stillingen 4-3 til Györ ramte Team Esbjerg en periode, hvor de fik skabt et hul. Fire mål i træk gav en tremålsføring, som var med til at give lidt ro i holdet efter en indledning, hvor der lige var nogle nerver, der skulle spilles ud.

4-7-føringen blev også startskuddet til mange udvisninger. Tre i træk kom lige efter hinanden, hvoraf to gik til Team Esbjerg, og det brød rytmen hos danskerne. Samtidig diskede Györis målvogter også op med flere redninger på vitale tidspunkter.

Györi fik hentet lidt, men kom ikke helt op ved siden af. Først hen mod slutningen af de første 30 minutter lykkedes det dem at udligne til 13-13. De kom også foran med 15-14, inden Marit Røsberg Jacobsen satte havlegens sidste scoring ind til 15-15.

– Langt hen ad vejen er vi okay med første halvleg. Vi spillede mange gode ting og kom til fine chancer. Forsvaret er god med, men vi slap nogle kontramål til dem. Alt i alt havde vi en rigtig god første halvleg, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Efter pausen kom Team Esbjerg lidt for sent i gang. Størstedelen af de 14.800 tilskuere fik sat gang i Györi, hvilket gav dem en hurtig tomålsføring.

Denne havde danskerne svært ved at hente. Hele tiden lykkedes det ungarerne at holde en armslængde til Team Esbjerg, og føringen kom også op på 24-20. Herefter fik Kristine Breistøl banket to i kassen, og lige efter stod Henny Reistad med chancen for at reducere yderligere med et kvarter igen. Desværre blev straffekastet reddet, og det blev lidt nøglepunktet.

Franske Amadine Leynaud var kommet ind i målet, og resten af kampe fik hun lukket af. I stedet for minus et blev det til minus tre i det efterfølgende angreb. Selvom Henny Reistad fik scoret til 23-25 lige efter, så fik Györ scoret tre i træk efter, hvilket var med til at knække Team Esbjerg.

– Da de kom foran, skulle vi bruge kræfter på at komme op igen. Vi blev det jagende hold, og de fik hele tiden lidt luft, da de hele tiden kunne lave mål på os, sagde cheftræneren, der heller ikke lagde skjul på, at han fandt flere af dommerkendelserne underlige gennem hele kampen.

– Jeg syntes, der var mange dårlig kendelser i kampen, hvor de fleste gik mod os, og det gjorde det svært og frustrerende for spillerne at være i, for man ved ikke, hvad man kan regne med. Første gang kan et skud give to minutter, hvorefter det ikke giver noget, og det fortjente spillerne ikke.

Offensiven havde problemer stadig, og det havde Györis ikke. Samtidig blev Mette Tranborg også vist ud for tredje gang, hvilket skabte endnu flere offensive kvaler, som Team Esbjerg ikke kunne komme ud af.

Føringen blev også større, og til sidst måtte danskerne kapitulere til overmagten. Resultatet endte 32-27, der dog ikke var med til at fortælle, hvor tæt kampen egentlig var.

– Der var ingen skam at tabe til Györi på den måde, vi gjorde det på. Vi kom med stort hjerte, og jeg syntes, vi kan være tilfredse med vores indsats. Så var der måske nogle detaljer undervejs, men sådan er det, når man spiller mod de dygtigste spillere og målvogtere, sagde Jesper Jensen.

Holdet har nu små 24 timer til at komme sig, inden sæsonens sidste kamp fløjtes i gang. Her venter Metz, som tabte sin semifinale til norske – og forsvarende vindere af EHF Champions League Women – Vipers Kristiansand. Kampen går i gang 15.15.