Chancerne er til stede mod stjernerne fra Györi

03/06 - 2022

Formålet med Györi er at vinde EHF Champions League Women. Hvert år. Derfor er det ingen overraskelse, at de igen er at finde i Final4, mens det er første gang nogensinde at Team Esbjerg er med i det fornemme selskab. Derfor kan det virke til, at danskerne skal tæmme Donau for at komme i finalen, men ungarerne står også over for en svær opgave.

Med MVM Dome bag sig, hvor der er plads til over 20.000 tilskuere, forventes det, at hjemmebaneholdet skal spille den sene kamp søndag, men i fjor gik det galt for dem. Her tabte de allerede i semifinalen, og derfor hviler der et kæmpe pres på dem.

Stjernespillerne står også i kø på alle positioner. Cheftræner Jesper Jensen udtaler, at Györis reserver på alle positioner er blandt de 10 bedste i verden. Og nogle gange er deres tredjevalg også.

Opgaven virker uoverskuelig, men Team Esbjerg er ikke uden chancer. Team Esbjerg besidder også verdensklasse på holdet, og derfor skal Györi ikke tage for let på kampen, vurderer cheftræneren.

– Györi er – uden tvivl – den største klub i verden, men jeg tror, at vi har noget at byde ind med. Rent spillemæssigt har vi et ekstremt højt topniveau, og kan vi ramme det, skal selv de ramme et højt niveau for at slå os. Jeg føler heller ikke, at vi skal smide en bombe for at slå dem. Vi skal spille kampen på den måde, vi gerne vil spille på, for hvis det bliver på deres præmisser, så får vi det svært, siger Jesper Jensen.

Som det nye hold i gruppen – der også består af Vipers Kristiansand og Metz – bliver det en oplevelse, som mange af spillerne ikke har prøvet før. Kun Line Myers, Marit Malm Frafjord og Henny Reistad har stået i dette cirkus før, der for hvert år bliver større og større.

Derfor gør staben omkring holdet meget ud af at beskytte truppen. For holdet er hernede med et klart mål: At vinde.

– Rent sportsligt føler vi, at vi har noget at gøre hernede. Og i øjeblikket føler vi også, at mange medier gerne vil snakke med os, derfor skal vi forsøge at beskytte dem, så vi kan holde fokus på den egentlige grund til, at vi er hernede, siger cheftræneren.

Holdet er også klar til sæsonens to sidste kampe. Uanset resultatet af opgøret mod Györi, skal der spilles en kamp igen søndag, og hvorfor skal det ikke være en finale?

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League Women semifinale mod Györi Audi ETO KC lørdag dag den 4. juni kl. 15.15 i MVM Dome, Budapest:

Målvogtere: Dinah Eckerle og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Annette Jensen, Line Myers, Michala Møller, Henny Reistad og Mette Tranborg.