Elektrisk stemning sendte DM-finalen ud i tredje kamp

28/05 - 2022

Båret frem af 3269 tilskuere, der samtidig var med til at sætte sæsonrekord, lykkedes det Team Esbjerg at tage en vital sejr over Odense Håndbold i finaleserien i Bambusa Kvindeligaen. En gyngende Blue Water Dokken var med til at give spillerne den intensitet, som var afgørende for, at der endnu ikke er fundet en danmarksmester endnu.

Team Esbjerg var tvunget til at vinde, hvis ikke Odense Håndbold skulle tage guldet i Jylland, og hjemmeholdet fik også en god start. De gik fra 2-3 til 5-3, og denne tomålsføring kom til at køre gennem det meste af første halvleg.

Værterne havde forberedt flere ting op til denne kamp. 12-målsskytten Mie Højlund blev næsten mandsopdækket af Sanna Solberg gennem det meste af opgøret, og nordmanden gjorde det godt. Hun fik holdt Odense-spilleren nede på et mål i de første 30 minutter, men på trods af det, kom der ikke et afgørende forspring til nogle af holdene.

– For hele holdet har vi forberedt os på at være mere intensive og komme med mere energi og power i duellerne og stå mere som et hold, som når for eksempel Mie Højlund eller andre kom mod os. Så var der også noget med formationerne, om hvornår vi gik i 6-0 eller 5-1, sagde Sanna Solberg efter kampen.

De to mål forblev føringen til fem minutter først pausen, hvor det lykkedes fynboerne at lukket hullet helt. Det var dog en stakket frist, da de derefter ramte en periode med mange fejl, som Team Esbjerg udnyttede. Fire mål i træk gav hjemmeholdet en ro at gå til pause på, da de var foran med 19-15.

Efter pausen blev der givet og taget i begge ender igen, og forspringet forblev på omkring de fire mål. Med et kvarter igen prøvede Odense at tage Henny Reistad ud af kampen, efter hun havde bombet ti mål ind i kassen, men det var Team Esbjerg forberedt på.

– Vi vidste, at det ville komme, så vi havde forberedt nogle ting på det. Vi havde lavet nogle småændringer, som vi var klar til at byde ind med. Det virkede langt hen ad vejen, men det får vi nok ikke lov til i næste kamp, sagde Jesper Jensen.

Faktisk lykkedes det dem at skabe et afgørende forspring lige efter, da de scorede tre mål i træk og kom foran med 28-22. Gæsterne prøvede igen flere tiltag, men Team Esbjerg virkede til at have svar på det meste.

Da føringen kom op på otte mål med under ti minutter igen, begyndte udeholdet at få flashback til Santander Cup-finalen, da trommeslagerne i Blue Water Dokken igen tog trøjen af. Dengang endte det godt for Team Esbjerg, og det gjorde det også igen i dag.

For tiden var ved at løbe ud, og Marit Røsberg Jacobsen satte sidste hånd på kampen, da hun scorede til 35-28. Dermed skal årets danmarksmesterskab ud i en tredje og afgørende finale.

– Vi er lettede og glade. Det var fedt, for vi havde lovet hinanden, at vi skulle kunne se hinanden i øjnene igen efter kampen på vores intensitet. Der er mange, der har aktier i, at vi gjorde det, og det er noget, man kan som hold, sagde cheftræner Jesper Jensen efter kampen.

Bolden ligger nu hos Odense for at rette op. Derfor sammenlignede cheftræneren også det med tovtrækning. Der skal findes flere løsninger, når man har tabt, end når man har vundet.

– Odense overmatchede os i første kamp og spillede bolden over til os. Vi kom så med noget i dag og et træk der, og nu kommer de med et på tirsdag. Nu kan vi tage til Odense med en tro på, at det vi har lige nu, det fungerer og komme med enkelte rettelser, mens skal de finde flere ting, som de skal have rettet til.

Dagens kamp var også den sidste i Blue Water Dokken i denne sæson, og det var som om, at Esbjerg kommer til at savne håndbold i de næste par måneder, for der blev givet gas på lægterne, og det gik ikke ubemærket hen.

– Der var bare en fed stemning. Det var bare fedt. Det giver energi at være inde i sådan en arena, hvor det hele sitre, sagde cheftræneren.

Næste kamp er på tirsdag i Odense, hvor DM skal placeres. Vinder Odense igen i år eller var pokalen noget, som Team Esbjerg gav til låns for en sæson.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Odense Håndbold 35-28 (19-15)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 10, Mette Tranborg 6, Marit Røsberg Jacobsen 6, Kaja Kamp 4, Kristine Breistøl 4, Michala Møller 2, Annette Jensen 2, Vilde Mortensen Ingstad 1.

Topscorer Odense Håndbold: Dione Housheer 8.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Odense Håndbold: 2

3269 tilskuere i Blue Water Dokken.